VSD generalinis direktorius Mečys Laurinkus BNS korespondentui sakė, kad į specialiąją įskaitą jau įsiregistravo maždaug 150 buvusių KGB agentų. Kovo pradžioje, praėjus mėnesiui nuo registracijos pradžios, M. Laurinkus buvo pranešęs, kad buvo prisipažinę 100 buvusių KGB agentų.

M. Laurinkus apibūdino šį procesą kaip vykstantį normaliu greičiu. Anot jo, registruotis "kasdien ateina žmonės, bet tai nereiškia, kad jų yra potvynis".

VSD vadovo teigimu, "žmonių gyvenimas žymiai margesnis negu įstatymas, kiekvienas turi savo argumentų" dėl liustracijos, todėl registruotis atvyksta tik neskubėdami ir gerai apmąstę savo sprendimus.

M. Laurinkaus teigimu, palyginti su Lietuva, Latvijoje ir Estijoje, kur liustracija vyksta jau kelerius metus, buvę KGB agentai prisipažįsta vangiau.

Vis dėlto M. Laurinkus sakė manąs, kad gali prireikti registraciją pratęsti, kai rugpjūtį baigsis jai numatytas pusės metų periodas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją