Juos daugiavaike staiga tapusiai šeimai suteikė Tauragės rajono savivaldybė. Pasak mero Sigito Mičiulio, sužinoję apie šeimos pagausėjimą, miesto vadovai ir bendruomenės nariai suko galvą, kaip padėti šeimai, kurią papildė išsyk keturi nauji nariai.

„Ketvertuko gimimas tikėtinas maždaug kas 20 metų, o apskritai pasitaikantis vos kartą per 500 tūkstančių gimdymų, yra stebuklas“, – pabrėžė S. Mičiulis.

Keturių sesių namuose laukė du broliai

Tauragiškių šeimai, kurioje be gimusių keturių mergaičių auga du sūnūs, buvo reikalingas didesnis būstas, tad savivaldybės pagalba jiems buvo pažadėta iškart.

Kaip DELFI sakė Tauragės mero patarėjas Dovydas Kaminskas, savivaldybės taryba šeimai suteikė 93,37 kv. m. butą su naujai įrengtais kambariais, katilinėje pastatytu nauju, granulėmis kūrenamu pečiumi.

Ketvertuko susilaukusiai tauragiškių šeimai savivaldybė taip pat skyrė 1520 eurų išmoką bei 868 eurų paramą baldams ir buitinei technikai įsigyti.

Prisidėjo ir „Vilkyskių pieninė“, kurioje dirba abu tėvai

„Prie šeimos gerovės svariai prisidėjo ir AB ,,Vilkyškių pieninė“, kurioje dirba abu tėveliai. Įmonė daugiavaikei šeimai dovanojo reikiamų baldų ir trūkstamos buitinės technikos, taip pat numatė vienerius metus skirti finansinę paramą vaikų prekėms įsigyti“, - sakė D. Kaminskas.

Smagu, jog ne tik tauragiškiai bei ir kitų rajonų gyventojai mažylėms dovanojo įvairiausių žaislų, rūbelių, higienos prekių.

Tauragės meras S. Mičiulis pasakojo jau lankęs ir pasveikinęs šeimą namuose, pirmiausia pasidžiaugė, kad visos mergaitės yra sveikos ir stiprios, kad pagaliau grįžo į gimtinę. Meras linkėjo, kad vaikučiai ir toliau augtų sveiki, gražūs ir laimingi, būtų savo krašto ir Lietuvos patriotai, o tėveliams nepritrūktų meilės ir kantrybės, išminties ir sėkmės auklėjant ir auginant gražų būrį vaikų.

Byrėjo džiaugsmo ašaros

Kaip rašė DELFI, sužinojusi, kad laukiasi ketvertuko, tauragiškė Lina Strangienė ne išsigando, o juokėsi, byrėjo džiaugsmo ašaros. „Pastojau per Valentino dieną. Štai dovana“, – sakė daugiavaikė mama, rugsėjo 8-osios rytą Kauno klinikose pagimdžiusi keturias mergytes.

Po sėkmingos Cezario pjūvio operacijos gimusių trijų naujagimių svoris atitiko gestacijos laiką – 32 savaites ir 3 dienas, o vienai mergaitei dar reikėjo stiprėti. Naujagimės gimė kas minutę (9:29, 9:30, 9:31 ir 9:32). Jų svoris buvo nuo 1,022 kg iki 1,780 kg.

„Panašios visos“, – šypsosi keturias dukras pagimdžiusi 39 metų L. Strangienė, pridurdama, jog nėštumas buvo sunkus vien dėl nešiojamo svorio. Trys mergytės yra identiškos trynės, ketvirtoji mažoji – kiek skirsis. Šeima planavo ir laukė dukros, tačiau likimas padovanojo visas keturias.

„Tikėjomės, kad bus pagrandukė, o gavome tiek dovanų. Labai norėjome dukros, dabar turėsime“, – šypsosi mama.

Kaip pasakojo moteris, anksčiau jie gyveno nuomojame dviejų kambarių bute, tad Tauragės savivaldybės ir darbdavių bei gyventojų dovanos – labai rimta paspirtis šeimai.