Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, tuberkuliozė dviem šauktiniams buvo įtarta tikrinant jų sveikatą, nes jie buvo pareiškę norą pereiti į profesinę karo tarnybą. Sausumos pajėgų brigados „Žemaitija" viešųjų ryšių kapitonas Alfonsas Bičkus Eltai teigė, kad izoliuotas visas būrys (apie 30 žmonių), kuriame tarnavo galimai sergantys šauktiniai.

„Dabar yra ruošiamasi tikrinimui visų (bataliono - ELTA) karių, yra izoliuotas būrys, kuriame yra tie visi kariai, kad nebūtų galimų užkrėtimų. Ruošiamasi dezinfekuoti visas patalpas, taip pat patalynę", - Eltai telefonu teigė A. Bičkus.

„Karo medikai ruošiasi ir psichologinę pagalbą suteikti kariams - juos nuraminti, papasakoti, kas tai per liga, kokios jos pasekmės", - pridūrė karininkas.

Kęstučio batalione iš viso tarnauja apie 400 šauktinių. Du galimai sergantys šauktiniai šiuo metu tiriami Klaipėdos tuberkuliozės ligoninės filiale. Prieš keletą savaičių tuberkuliozės atvejis buvo nustatytas Juozo Vitkaus inžinerijos batalione.

Penktadienį ministerija taip pat pranešė, kad dėl sergamumo tuberkulioze nuo šiol bus tikrinami visi esami ir būsimi šauktiniai. Iki šiol tokie tyrimai buvo atliekami tik profesinės karo tarnybos kariams.