Greta šalikelėje išrikiuotų traktorių su plakatais piketuotojų būrelis atrodė labai mažas. Jie stovėjo poilsio aikštelėje ir ilgokai nedrįso kalbėti.

Pagaliau Valstiečių partijos Pasvalio skyriaus pirmininkas Petras Jurgaitis trumpai priminė žemdirbių reikalavimus - padidinti pieno kainas, atsiskaityti už parduotą produkciją, nustatyti palaikomąją grūdų kainą.

Jis perspėjo, kad žmonės nevaikščiotų po kelią ir nesumanytų jo blokuoti, nes viską "stebi policija". "Kada blokuosime kelią, nuspręs valdžia", - garantavo P.Jurgaitis. Netikėtai piketuotojai sujudo ir puolė priekaištauti pirmininkui, kodėl Valstiečių partija delsia ir bijo imtis ryžtingesnių žingsnių.

"Ne Oninių švęsti čia susirinkome, - piktinosi Panevėžio rajono Krekenavos seniūnijos ūkininkas Valentas Simonaitis. Baigiam plepėti, nes po dviejų savaičių nė vienas nebeatvažiuos, visi bus laukuose".

Piketas galėjo virsti tradicinėmis lietuviškomis rietenomis, tačiau Ūkininkų sąjungos Pasvalio rajono pirmininkas Antanas Zubavičius buvo išmintingesnis sakydamas, kad "mūsų jėga vienybėje".

Kalbėdamiesi tarpusavyje žemdirbiai pavydėjo latviams, kurie per dvi paras laimėjo kovą su vyriausybe. Piketuotojus ramiai stebėjo Pasvalio rajono ir pasienio policijos ekipažai. Pasvalio užkardos vadovas Vilius Variakojis net kelis kartus atvažiavo pas ūkininkus.

Jis sakė, kad policija yra pasirengusi netikėtumams. Jei kelias būtų blokuojamas, transportas, kaip ir per latvių žemdirbių piketą, būtų nukreipiamas į Obelių ir Kalvių pasienio punktus. "Svarbiausia, per arti neprileisti vairuotojų prie žemdirbių", - sakė V.Variakojis.

Pagaliau P.Jurgaitis pranešė, kad derybos buvo bevaisės. Vyriausybė pažadėjo sureguliuoti tik grūdų supirkimo kainas, o pieno kainų ir kitus klausimus paliko spręsti kitai Vyriausybei.