Tai įteisino Seimas, ketvirtadienį priėmęs Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisas, už kurias vieningai balsavo 71 parlamentaras. Šiomis pataisomis, atsižvelgiant į teismų praktiką, tobulinama ligos ir motinystės socialinio draudimo sistema bei patikslintos įstatymo nuostatos, Konstitucinio Teismo pripažintos prieštaraujančiomis Konstitucijai.

Įstatyme įtvirtinta, kad mokant motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpas į draudžiamąsias pajamas bus neįtraukiamos atitinkamos pašalpos mokėjimo metu gautos visos draudžiamosios pajamos už darbą, atliktą atitinkamai iki pirmosios nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros atostogų pirmos dienos.

Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pakeitimais nustatyta, kad motinystės (tėvystės) pašalpa nebus skiriama ar jos mokėjimas nutraukiamas tais atvejais, kai apdraustojo, turinčio teisę į motinystės (tėvystės) pašalpą, vaikui nustatoma laikinoji ar nuolatinė globa, arba apdraustajam, turinčiam teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą, teismo sprendimu apribojama tėvų (tėvo ar motinos) valdžia, arba apdraustasis teismo nutartimi atleidžiamas ar nušalinamas nuo globėjo pareigų.

Seimas taip pat priėmė lydimąsias Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo pataisas. Jomis nustatyta, kad profesinės karo tarnybos kariams vidutinis atlyginimas arba jo dalis bus mokama ir pirmaisiais vaiko auginimo metais, kai vaiko priežiūros atostogos nutraukiamos dėl grįžimo į tarnybą, ar antraisiais vaiko auginimo metais, kai vaiko priežiūros atostogos nesuteiktos arba nutrauktos. Taip bus užtikrintas vienodų sąlygų taikymas karių ir kitų dirbančiųjų atžvilgiu. Pataisos priimtos už balsavus visiems 76 balsavime dalyvavusiems Seimo nariams.