„Mes aiškinsimės, ar (tinkamai dirbo – DELFI) institucija, visa prokuratūros sistema. Kadangi čia dalyvavo ir Kauno miesto apylinkės prokuratūra, ir Kauno apygardos prokuratūra, po to tam tikrus veiksmus atliko Generalinė ir paskui atidavė Vilniaus apygardos prokuratūrai, nepaisant to, kad tai susiję su kaltinimai teisėjui, kuris turi imunitetą. Šiuo atveju, matyt, tik Generalinė prokuratūra galėjo atlikti tyrimą“, - po komiteto posėdžio svarstė S. Šedbaras.

Politikas sako, kad jam ir jo kolegoms kyla klausimų, kokie procesiniai veiksmai buvo atlikti, ar buvo surengtos akistatos, ar visi veikėjai apklausti, ar atliktos D. Kedžio dukters ir buvusios jo sugyventinės sesers mergaitės psichologinės ekspertizės, kiek jų buvo.

S. Šedbaro nuomone, kyla klausimų ir dėl to, ar buvo skiriamas pakankamas dėmesys D. Kedžio kaltinimams, išsakytiems nužudyto teisėjo Jono Furmanavičiaus, verslininko Antano Ūso bei nenustatyto asmens, vardu Aidas, atžvilgiu. Parlamentaras sako norįs išsiaiškinti, ar buvo tirta, kad D. Kedžio kaltinimai teisėjui buvo šmeižtas ir ar taip nebuvo siekiama paprasčiausiai išsikovoti vaiko globą.

„Galbūt buvo pagrindo skirti psichiatrinę ekspertizę ir pačiam D. Kedžiui? Žmogus būtų dabar tiriamas vietoje, ir žmonės būtų gyvi“, - svarstė S. Šedbaras.

Klausiamas, kas nutiks tuo atveju, jeigu parlamentinis komitetas konstatuos aplaidumą ar nutars, jog kai kurie veiksmai nebuvo atlikti, S. Šedbaras prakalbo apie „visų lygių atsakomybę“.

„Jeigu visa sistema nedirba, tuomet aiškus atsakymas, jeigu nedirba atskiros grandys – taip pat, atsakymai aiškūs. Turi būti konkrečiai įvardinti asmenys, nes visgi prokuratūra yra pakankamai centralizuota sistema, labai griežta hierarchija“, - teigė politikas.

„Galima tik preziumuoti, kad kai Kauno apygardos prokuratūra šių metų pavasarį-vasaros pradžioje perėmė bylą iš Kauno miesto apylinkės prokuratūros, tada turbūt buvo įžvelgta trūkumų ar vilkinimo – mes dar nežinome, bet tai mus domina“, - pridūrė S. Šedbaras.

DELFI primena, kad pirmadienio rytą nušautas Kauno apygardos teismo teisėjas 47-erių J. Furmanavičius. Po kelių valandų Kaune rasta nužudyta ir moteris – teisėjo nužudymo byloje ieškomo D. Kedžio buvusios gyvenimo draugės Laimos sesuo Violeta.

D. Kedys savo gyvenimo draugę Laimą kaltino paliekant dukrytę pedofilams, tarp kurių jis minėjo teisėją J. Furmanavičių, verslininką Andrių Ūsą bei nenustatytą asmenį, vardu Aidas. D. Kedys taip pat teigė, kad pedofilams savo dukrą palikdavo ir nužudytoji sugyventinės sesuo Violeta.