DELFI žiniomis, informacija pasitvirtino – socialdemokratų atstovas į alkotesterį pripūtė apie 3 promiles.

Kad V. Popovas sučiuptas neblaivus, DELFI patvirtino Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Apie tai, kad V. Popovas Kauno savivaldybėje kartais pasirodo įtartinos būsenos, kalbos sklido jau senokai.

„Gali būti, kad vicemeras serga sunkia priklausomybės liga. Dėl tokios nelaimės galima tik labai apgailestauti ir žmogų nuoširdžiai užjausti. Visų pirma reikės išsiaiškinti visas aplinkybes. Laukia rimtas pokalbis tiek su juo pačiu, tiek su koalicijos partneriais, kaip šitą situaciją išspręsti“, - DELFI teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Socialdemokratai: skyrius imsis visų priemonių išsiaiškinti faktus


Pasirodžius informacijai, kad Kauno vicemeras Vasilijus Popovas darbe buvo neblaivus, LSDP Kauno skyrius imsis visų priemonių išsiaiškinti faktus ir aplinkybes.

Kaip skelbiama LSDP Kauno skyriaus pranešime spaudai, jei faktai, skelbiami spaudoje, pasitvirtintų, vicemero elgesys bus svarstomas LSDP etikos ir procedūrų komisijoje.

Kauno m. socialdemokratai pabrėžia, kad labai rimtai vertina pažeidimus darbe, o buvimą darbe neblaiviam traktuoja kaip itin grubų darbo etikos pažeidimą.

Didesnių problemų išvengs?

Nors darbe ir pasirodė visiškai girtas, V. Popovas greičiausiai rimtesnių problemų išvengs – jis praras tik antradienio atlyginimą, nes buvo nušalintas nuo pareigų.

Nuo trečiadienio vicemeras ir toliau galės eiti savo pareigas. D. Ratkelis pripažino, kad, išskyrus vienos dienos atlyginimo praradimą, jokių sankcijų savivaldybės administracija imtis negali.

„Pagal darbo kodeksą jis nedirba. Jis pirmiausia yra tarybos narys, išrinktas žmonių, ir tarybos nariu jis visą laiką bus. O ar bus atleistas ar neatleistas iš vicemero pareigų gali spręsti taryba. Yra sudaryta etikos komisija“, - DELFI sakė D. Ratkelis.