Miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį patvirtino 2012 metų savivaldybės viešųjų darbų programą, pranešė savivaldybė.

Anot pranešimo, jau artimiausią savaitę bus įdarbinti pirmieji kauniečiai, kurie pagal viešųjų darbų programą tvarkys miestą.

"Šios programos tikslas - skatinti bedarbių grįžimą į darbo rinką ir sudaryti galimybes laikinai įsidarbinti ir užsidirbti lėšų pragyvenimui. Manau, kad šiemet atsiras nemažai norinčių padirbėti viešuosius darbus. Papildoma darbo jėga džiaugiasi ir miesto įstaigos, kuriose pagal programą yra atliekami remonto darbai", - sako savivaldybės tarybos Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komiteto pirmininkė Loreta Kudarienė.

Savivaldybės biudžete šiais metais viešiesiems darbams organizuoti numatyta 562,4 tūkst. litų, o Kauno darbo birža tam skirs 753,2 tūkst. litų.

Programoje numatyti tokie laikini darbai kaip globos ir rūpybos įstaigų patalpų ir teritorijų valymas ir priežiūra, tokių įstaigų patalpų remontas, sveikatos apsaugos ir švietimo įstaigų patalpų ir teritorijų tvarkymas bei priežiūra ir šių įstaigų remontas, taip pat gatvių, aikščių, skverų, parkų ir kitų miesto teritorijų tvarkymas, kelių, pakelių ir šlaitų tvarkymas, kapinių tvarkymas, želdinių priežiūra ir vejų šienavimas, parkų ir miškų valymas ir sodinimas, vandens telkinių ir poilsiaviečių tvarkymas ir priežiūra, istorijos ir kultūros paminklų aplinkos tvarkymas ir priežiūra.

Darbdaviams, įdarbinusiems teritorinės darbo biržos siųstus asmenis pagal darbo sutartį viešiesiems darbams atlikti, savivaldybė kompensuoja 40 proc. tiems asmenims už faktiškai dirbtą laiką pagal Vyriausybės patvirtintą minimalų valandinį atlygį apskaičiuoto darbo užmokesčio ir nuo šio darbo užmokesčio apskaičiuotų draudėjo privalomojo valstybinio socialinio draudimo įmokų sumos bei 40 proc. piniginės kompensacijos už nepanaudotas atostogas.