„Atradome daug atvejų, kuomet nežinia kodėl miestui priklausančias patalpas gavusios, bet, iš esmės, verslu užsiimančios įstaigos nemokamai naudojasi miestiečiams priklausančiu turtu. Tai yra nesuprantama ir neleistina. Šiuo metu peržiūrime ir analizuojame visas savivaldybės kada nors pasirašytas sutartis", - teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Pasak jo, tos organizacijos, kurios negalės pagrįsti savo veiklos naudingumo miestui ir miestiečiams, turės išsikraustyti iš patalpų arba jas nuomotis. Tačiau savivaldybė ir toliau padės visoms organizacijoms, įstaigoms ir asociacijoms, kurios realiai prisideda prie miesto ir miestiečių problemų sprendimo.

Šiuo metu, kaip informavo savivaldybės atstovė Karolina Paulonytė, apie 140 organizacijų mieste nemokamai naudojasi Kauno miesto savivaldybei priklausančiomis patalpomis pagal panaudos sutartį.

G. Petrausko teigimu, Kauno savivaldybė siekia užtikrinti kokybiškų viešųjų paslaugų teikimą miestiečiams, todėl nevyriausybinio sektoriaus organizacijoms turi būti suteiktos kokybiškos patalpos. Tiesa, jau dabar žinoma tokių organizacijų, kurios veikia netinkamose ir apleistose patalpose, todėl savivaldybė siūlys joms persikelti į naujas ir geresnes patalpas.

„Pavyzdžiui, A. Juozapavičiaus prospekte įsikūrusios trys nevyriausybinės organizacijos. Tos patalpos yra avarinės būklės name. Todėl miestas šioms organizacijoms pasiūlys kur kas geresnes, sutvarkytas patalpas kitoje miesto vietoje", - realų pavyzdį pateikė G. Petrauskas.

Visą atsilaisvinusį nekilnojamąjį turtą Kauno savivaldybė ketina sutvarkyti ir parduoti viešame aukcione, o gautus pinigus investuoti į mokyklų, darželių, gatvių ir kitų miestiečiams svarbių objektų bei paslaugų tobulinimą.