Kauno rajono savivaldybės administracija šią savaitę pranešė Kauno savivaldybės bendrovei "Kauno autobusai", kad nebeketina pratęsti sutarties dėl keleivių vežimo vietiniais susisiekimo maršrutais.

Sprendimą rajono valdžia motyvuoja tuo, kad gali mokėti tik 12-os centų kompensaciją už kilometrą. "Kauno autobusų" skaičiavimu, kompensacija turėtų siekti 1,46 litus. Bendrovės ir rajono savivaldybės sutartis baigėsi rugsėjo 1 dieną ir dabar turėjo būti pratęsta.

"Kauno autobusų" generalinis direktorius Mindaugas Grigelis BNS sakė esąs nustebintas tokiu vienašališku rajono valdininkų sprendimu. "Juk reikia pasitarti ir su mumis, ir su žmonėmis, nes nemažai jų jau yra įsigiję mėnesinius bilietus rugsėjui", - sakė jis.

Jei sutartis tarp rajono valdžios ir bendrovės nebus atnaujinta, Ringaudų, Rokų, Šlienavos, Žiegždrių, Girionių, Neveronių, Raudondvario, Mastaičių ir Domeikavos kryptimis Kauno miesto autobusai važiuos tik iki rugsėjo 17 dienos.

Į priemiesčius važiuojantys privatūs maršrutiniai mikroautobusų taksi iš keleivių prašo fiksuoto 1,5 litų mokesčio, o Kauno miesto autobuso vienkartinio važiavimo bilietas kainuoja 60 centų.

"Kauno autobusai" ir rajono savivaldybė sutartis pasirašo nuo 1998 metų. Anksčiau savivaldybė mokėdavo 1,26 litus už nuvažiuotą kilometrą, o nuo šių metų sutarta dėl 1,46 litų tarifo.

M. Grigelis teigia, kad bendrovė sutiktų vežioti priemiesčių keleivius ir už 1,26 litų tarifą, tačiau šiais metais rajono valdžia dar nėra pervedusi nė vieno lito. Savivaldybė bendrovei liko skolinga 270 tūkst. litų už pirmus aštuonis šių metų mėnesius.