Pasak tarybos nario Arvydo Garbaravičiaus, interpeliacijos autorius papiktino mero atsisakymas surengti neeilinį tarybos posėdį.

„Jo elgesys ir jo veiksmai netenkina tarybos. Buvo bandyta padaryti neeilinį posėdį, kad po vasaros gautų informaciją apie pagrindinius objektus, buvo išsityčiota iš šito bandymo“, – BNS sakė vienas iš interpeliacijos iniciatorių jungtinės frakcijos narys Arvydas Garbaravičius.

Jo teigimu, interpeliaciją pasirašė Jungtinė, Liberalų sąjūdžio, Vieningo Kauno ir Darbo partijos frakcijos.

„Šiaip tylus palaikymas yra praktiški iš visų žmonių, išskyrus konservatorius. O matysime per balsavimą, kaip bus“, – sakė A.Garbaravičius.

Po nepasitikėjimu meru pasirašė ne tik opozicijos, bet ir kai kurie valdančiosios koalicijos politikai. Vienas jų – socialdemokratų frakcijos narys Valys Venslovas. Politikas BNS sakė, kad tai yra būdas patikrinti, ar stiprūs yra valdantieji.

„Tai yra labai teigiamas dalykas, reikia koalicijai pasitikrinti, ar koalicija stipri yra. Gal koalicijoje opozicinės jėgos veikia... būtent šituo principu bandysime išsiaiškinti, kas yra koalicijos tikrieji partneriai“, – BNS sakė politikas.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Simonas Kairys BNS patvirtino, kad interpeliacija antradienį yra registruojama savivaldybės sekretoriate. Ji turėtų būti svarstoma artimiausiame tarybos posėdyje rugsėjo 18 dieną.

Praeitą savaitę mėginta sušaukti neeilinį Kauno miesto tarybos posėdį, kuriame prašyta pristatyti informaciją apie įvairius miesto projektus, savivaldybės skolas, remonto darbus. A.Kupčinskas rengti tarybos posėdį atsisakė.

Su meru BNS susisiekti kol kas nepavyko.