Pranešimas apie įtarimą jam įteiktas po to, kai prezidentė liepos pabaigoje panaikino teisėjo R.Antanavičiaus teisinę neliečiamybę generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymu.

Ikiteisminiame tyrime surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad Kauno apygardos teismo teisėjas R. Antanavičius šių metų birželio pradžioje papirko Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėją Mindaugą Klemenį, perduodamas jam 600 eurų dydžio kyšį. Papirkimu buvo siekiama, kad teisėjas sušvelnintų vienam privačiam asmeniui policijos paskirtą administracinę nuobaudą.

Be R.Antanavičiaus, Mažeikių teisėjo M.Klemenio papirkimu yra įtariamas buvęs Mažeikių prokuroras Žilvinas Gžimaila bei sprendimu M. Klemenio nagrinėtoje administracinėje byloje suinteresuotas privatus asmuo.

Visiems trims įtariamiesiems šiame tyrime paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas, tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Mažeikiuose dirbęs Šiaulių apygardos prokuroras Ž.Gžimaila įtariamas davęs 1 tūkst. eurų kyšį M.Klemeniui, kad šis priimtų palankų sprendimą Ž.Gžimailos pažįstamam privačiam asmeniui, pažeidusiam Kelių eismo taisykles. Įtariama, kad R.Antanavičius taip pat galėjo daryti poveikį nagrinėjant šią bylą.

Ž.Gžimaila buvo sulaikytas, jam pareikšti įtarimai ir skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Prokuroras buvo nušalintas nuo pareigų, o vėliau atleistas iš pareigų. Tarnybinio patikrinimo medžiagoje konstatuojama, kad Ž.Gžimaila padarė prokuroro vardą žeminantį poelgį, sulaužė duotą priesaiką Lietuvos valstybei, pažeidė prokuratūros įstatymą, Prokurorų etikos kodekse įtvirtintus pagrindinius prokurorų profesinės veiklos principus.

Ž.Gžimailos pažįstamam Vitalijui Vaičiui Mažeikių policija gegužės 11 dieną už vairavimą neblaiviam Mažeikiuose, Laisvės gatvėje, (1,16 promilės girtumas) skyrė 300 eurų baudą ir metams atėmė teisę vairuoti. Vyras prašė skundą teismui. Dėl mėginimo padėti vairuotojui, kaip įtariama, ir įkliuvo R.Antanavičius bei Ž.Gžimaila.

Vėliau vairuotojo skundas buvo išnagrinėtas teisme, policijos nutarimas nubausti vairuotoją paliktas galioti.

39 metų R.Antanavičius anksčiau yra dirbęs Mažeikių rajono apylinkės teisme. Pernai šis teisėjas dalyvavo atrankoje į Kauno apygardos teismo pirmininko pareigas. R. Antanavičius 2001-2002 metais yra dirbęs juristu Plungės rajono savivaldybės administracijoje, 2002-2005 metais dirbo specialistu Specialiųjų tyrimų tarnyboje, vėliau - padėjėju Klaipėdos miesto apylinkės teisme, teisėju Mažeikių rajono apylinkės teisme.

Nuo 2013 metų lapkričio ir iki šiol R. Antanavičius dirbo Kauno apygardos teisme.