Prieš pat vidurdienį vykusiame šventės atidaryme, aktyviai praleisti laiką susirinkusius kauniečius sukvietę organizatoriai pasidžiaugė, kad 2014-ieji yra paskelbti šeimos ir bendruomenės metais bei palinkėjo visiems dalyviams sėkmės varžybose.

Renginio metu aktyvūs įvairaus amžiaus kauniečiai buvo kviečiami ne tik sportuoti bendruomenių  varžybose ir individualiose rungtyse, bet ir gilinti žinias sveikos gyvensenos srityje. Sportu besidomintieji buvo raginami nepamiršti ir pirmosios pagalbos pamokų. Jas vedė čia pat budėję medikai.

Santakos parke susirinkusieji rungėsi paplūdimio tinklinio aikštelėje, įvairiose estafetėse. Kauniečiai taip pat galėjo išbandyt jėgas 30 metrų bėgimo rungtyje, figūriniame važiavime dviračiais, virvės traukime ir šiaurietiško ėjimo rungtyse. Šeimos ir bendruomenės stebėjo inscenizuotas riterių kovas, kol mažieji šėlo gamtoje pūsdami muilo burbulus.

Sveikatingumo ir fizinio aktyvumo dienoje varžėsi per 120 dalyvių, taip pat visas būrys Kauno miesto ir rajono bendruomenių.

Susirinkusieji į sveikos gyvensenos šventę taip pat stebėjo egzotišką "Tai či" pasirodymą, o vėliau kinų kovos meno galėjo pasimokyti patys.

Šventę organizavo Kauno bendruomenių centrų asociacija.