Išbandyti jėgas Nacionalinėje viktorinoje kauniečiai keliavo į Kauno viešąją biblioteką bei į knygynų tinklą „Vaga“, esantį prekybos centre „Mega“. Bibliotekoje į klausimus atsakinėjo 90 dalyvių. Po daugiau nei dvi valandas trukusio įvairių sričių egzamino, dalyviai tikino, jog klausimai tikrai ne kiekvienam įkandami.

„Man sunkiausia buvo istorija, o kiti klausimai, kaip tikėjausi – dalis lengvi, dalis sunkesni. Kadangi specialiai nesiruošiau, nesitikiu patekti į geriausiųjų šimtuką“, - įspūdžiais dalinosi Agnė.

„Sekėsi sudėtingai. Sunkiausiai sekėsi atsakinėti apie Lietuvą. Apie sportą absoliučiai nesupratau. Taip pat sudėtinga kultūra. Geriausiai sekėsi istorija. Mano tikslas yra bent ketvirtadalį atsakyti teisingai ir sudalyvauti daugiau dėl įdomumo“, - kalbėjo pirmą kartą dalyvaujantis Marius.

Šiais metais Nacionalinės viktorinos dalyviams teko atsakyti į 200 klausimų iš aštuonių įvairių sričių. Klausimai sudaryti apie Lietuvą, sportą, pasaulį, kultūrą ir kt. Iš viso yra aštuonios kategorijos, tačiau vertinamos tik septynios tam, kad jei žmogui nesiseka vienas dalykas, tai nenumuštų jo rezultatų. Šimtas geriausiai pramankštinusių protą dalyvių pateks į antrą turą, kuriame kausis dėl Lietuvos atstovo titulo Europos viktorinoje.