Abiejuose Kauno marių paplūdimiuose patogiai įsitaisę poilsiautojai. Kas su vaikais atėję ir smėlio pilis stato, kas nori patobulinti kūno išvaizdą, tad ramiai sau deginasi. Yra ir tokių, kurie drąsiai šoka į vandenį. Tokiems poilsiautojams dumblais nusėtas krantas netrukdo.

„Na ką padarysi, kad vanduo žydi. Tokią karštą dieną atsivėsinti juk reikia“, - nesudvejojęs atsakė Pranas.

Kiti norėtų, jog pliaže būtų dušai, tada nereikėtų dumblių neštis į namus. Poilsiautojai sako, jog tokie dušai, kokie yra naujajame Panemunės paplūdimyje tikrai praverstų ir čia.

„Mums nuo namų Kauno marios yra arčiausiai, todėl čia su vaikais ir ateiname. Jau pradėjo žydėti vanduo, tačiau vis tiek lendame nusimaudyti. Visgi, norėtųsi, kad būtų įrengta daugiau dušų, nes dabar grįžus į namus tenka dar papildomai praustis“, - kalbėjo Irena.

Gelbėtojų paslaugą miestui teikiančios įmonės „Lagna“ direktorius Pranas Urbelis pasakojo, jog šiandien kauniečiai į Kauno marių pliažą pradėjo rinktis gerokai ankščiau nei įprasta. Jau 8-9 valandą ryto buvo galima sutikti poilsiautojų, tad tikėtina, jog per dieną susirinks gerokai daugiau žmonių nei buvo vakar. Praėjusią dieną Kauno marių paplūdimiuose maudėsi apie 400-500 žmonių.

„Šiandien besimaudančių tikrai yra daug. Žydintis vanduo poilsiautojams netrukdo. Žinoma, dar nėra taip, kad žmogus visiškai žalias išliptų iš vandens. Be to, per naktį labai smarkiai krito vandens lygis. Per kokius du metrus pliažas pasitraukė į vandenį. Šiandien kol kas jokių rimtesnių incidentų nebuvo, o vakar turėjome kelis sunegalavusius, kurie kaitinosi be kepurės. Taip pat buvo tokių, kurie vartojo alkoholį. Trys suaugę su trimis vaikais buvo paplūdimyje. Tai su vienas suaugęs jau girtas gulėjo ir atsikelti negalėjo, o kiti taip pat gerokai buvo išgėrę. Jie paklausė mūsų komandos ir paliko paplūdimį“, - komentavo P. Urbutis.

Šiuo metu vandens temperatūra Kauno mariose apie 24 laipsnius šilumos.