Visiems susirinkusiems išdalintos Baltijos šalių vėliavėlės. Minėjimo metu stengtasi atkurti prieš 25-erius metus tvyrojusią nuotaiką bei vienybės jausmą.

„Minėdami Baltijos kelio metines norėjome pakviesti visus kauniečius susikibti rankomis ir simboliškai apjuosti rotušę. Prieš 25 metus didelė dalis kauniečių dalyvavo Baltijos kelyje, o šiemet stengėmės atkurti tos dienos atmosferą pačioje Kauno širdyje“ – sakė organizatorius Ž. Garšva.

Trūksta minėjimo renginių

Patriotiškai nusiteikė kauniečiai džiaugėsi, kad jaunuoliai nepamiršta istorijos, tačiau prisipažįsta, jog trūko informacijos apie Baltijos kelio minėjimo renginius.

„Aš būčiau net nežinojusi, kad vyksta. Tiesiog atsitiktinai ėjau pro šalį. Trūko informacijos apie renginius“ –prisipažino Jūratė.

„Žinoma, gal reikia daugiau pasidomėti, bet, manau, kad galėtų renginių būti daugiau. Kaip tik perėjau Laisvės alėją, tai jokių minėjimų šiai dienai nemačiau“ – kalbėjo Alvydas.

Kiti kauniečiai svarstė, jog renginiai nebūtini. Svarbu, kas yra žmonių širdyse.

„Jei širdyje jauti to meto dvasią, tai jokie renginiai nebūtini“ – pasakojo Linas.

Tada visur tvyrojo vienybė

Susirinkę šventės dalyviai noriai dalinosi prisiminimais iš tos dienos, kai vyko Baltijos kelias. Žmonės tikina, kad tada nebuvo jokių problemų, nes visi buvo pakylėti aukščiau visų buitinių dalykų.

„Mes važiavome prie IX forto. Tai dūšioje buvo daug emocijų, vilties, tikėjimo. Tai buvo fantastika. Labai geras jausmas“ – prisiminė kaunietė Vida.

„Labai geras jausmas apima. Gerai, kad žmonės yra vieningi. Būtent vienybė ir sieja mus visus Baltijos kelyje. Tada dar mano vaikai buvo nedideli, bet kartu su jais važiavau. Kaip ir visi susiėmėme rankomis, tai tada buvo truputėlį kitokios nuotaikos, nes dabar yra tik paminėjimas, o tada buvo tikras jausmas“ – pasakojo Jūratė.

Baltijos kelio 25-mečio jubiliejaus proga Kauno pavieto laisvieji šauliai iš istorinės patrankos iššovė tris salves. Po vieną salvė kiekvienai Baltijos šaliai. Taip pat nuskambėjo dar viena salvė, skirta Lietuvos širdyje gyvenantiems patriotiškiems kauniečiams.