Tiesa, nemaža dalis kauniečių patraukė namo, kuomet šventės viduryje prapliupo tikra liūtis.

Senamiesčio bei pagrindinės miesto eglės papuošimas jau trečius metus patikėtas menininkei Jolantai Šmidtienei, kuri jau ne kartą stebino originaliais sprendimais, sulaukusiais pripažinimo visoje Lietuvoje.

Beje, DELFI skaitytojai pagrindinę Kauno miesto eglė jau ne kartą išrinko gražiausia Lietuvoje.

Šiemet Kauno Šv.Kalėdų eglė dvelkia ekologija – 13 metrų aukščio eglei sukurti panaudota per 32 tūkst. plastikinių, smaragdo spalvos butelių. Tiesa, rankų darbo dėka buteliai visiškai pakeitė savo formą.

„Smaragdo spalva – visais atvejais gera. Žalia spalva tai ramybė, gamta, ekologija. Ekologija yra brangus dalykas, tik sąmoningas europietis supranta, kad ekologijai reikia skirti pinigų. Mums pasisekė, kad nereikėjo naudoti biudžeto lėšų“, - teigė J. Šmidtienė.

Tradiciškai bus galima įeiti į eglės vidų, kur pasitinka „Veidrodžių karalystė“. Daug dėmesio šiemet skirta eglutės viršūnei, kurią šį kartą puošia žvaigždė ir iš jos šviečiantys lazerio spinduliai. Taip pat aplink eglutę specialiu būdu bus išvalomas oras.

Sekmadienį pagrindinės Kauno eglės įžiebimo šventė prasidėjo muzikine pasaka „Smaragdinis Kalėdų miestas“, kurioje buvo pasakoja apie mergaitę, kuri suvokia, kad geriausi dalykai yra tie, kurie yra šalia, o laimės nereikia ieškoti toli.

Po oficialios šventės dalies vyko koncertas su Rūta Ščiogolevaite, Merūnu Vitulskiu, Neda, Kauno burgundišku choru bei kitais atlikėjais bei grupėmis.

Kaip ir ankstesniais metais, Kalėdų eglės sušvis ant Laisvės alėjos fontano, Vienybės aikštėje. Taip pat savivaldybė gavo prašymus pastatyti eglutės prie Kauno pilies ir ties Jurbarko bei Gertrūdos gatvės sankryža.

Šiemet, kaip ir ankstesniais metais sušvis ir pagrindinės miesto gatvės. Tamsiu paros metu Vytauto, Karaliaus Mindaugo prospektai bei tiltai jau dabar švyti kalėdiniais papuošimais, kurie išliko tokie patys, kaip ir pernai.

Šiais metais naujai sušvis Savanorių prospektas, kuris pernai buvo kiek blankus.

Tradiciškai Senamiesčio vaikų organizacijoms bus išdalinti į Rotušės aikštės vaško lydimo krosnį kauniečių bei turistų įmesti pinigai. Šiemet į krosnyje rasta 811 Lt ir 3,7 kg monetų užsienio valiuta.