Šiemet, kaip ir pernai, eglutė ir jos dekoracijos iškilo ant „Hanza“ dienoms naudotos medžio konstrukcijos.

Eglutė sudaryta iš trijų „aukštų“. Ant viršaus užkelta maždaug 20 metų amžiaus 7 metrų aukščio eglė.

Vidurinį aukštą papuošė 8 šokantys angelai. Apatiniame aukšte, kuris suformuotas iš maždaug 30 mažesnių eglučių, tradiciškai galima palikti savo palinkėjimus, čia įrengti suoliukai. Beje, čia kalėdinius sveikinimus gali perskaityti ir aklieji – ant specialios lentos sveikinimai bus užrašyti Brailio raštu.

Eglutė taip pat papuošta dviem kilometrais spinduliuojančių lempučių bei daugiau nei keliomis dešimtimis tūkstančių aukso dulkėmis žaižaruojančių kankorėžių.

Šiemet eglutės aukštis siekia apie 15 metrų.

„Pernai eglutė buvo sudaryta iš 40 tūkst. plastikinių butelių. Manome, kad šiemet konkorėžių bus nemažiau. Visi jie buvo surinkti, išdžiovinti, nudažyti aukso spalva. Šiemet eglutė bus dinamiška, šokanti, su judančiais elementais“, - teigė menininkė Jolanta Šmidtienė, kuriai pagrindinės miesto eglės puošyba patikėta jau kelintus metus iš eilės.
Šeštadienį į eglutės įžiebimo šventėje pavadintoje „Šokanti auksinė Kalėdų eglė“, buvo galima pasiklausyti auksinių Lietuvos balsų - Egidijaus Bavikino, Andriaus Apšegos ir operos primadonos Sabinos Martinaitytės. Koncerte taip pat pasirodė solistas Steinas Skjervoldas (Norvegija) ir Kauno Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinis choras „Cantate Domino“.

Pasirodymais susirinkusius džiugins Kauno Pantomimos teatro aktoriai, šiuolaikinio cirko trupės ,,AntiGravitacija“ šviesų žonglieriai, akrobatai, fakyrai. Pirmąją žiemos dieną sulauksime ir Kalėdų Senelio bei Kauno ir Vestfoldo miestų merų sveikinimų. Šventę vainikuos įspūdingas eglutės įžiebimas ir šventiniai fejerverkai.

Pastaruosius trejus metus DELFI naujienų portalai skaitytojai Kauno kalėdines eglutes išrinko gražiausiomis Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)