Kaip BNS informavo Kauno apskrities policijos atstovė Justina Kazragytė, į Panemunės policijos komisariatą atvežti du vyrai ir moteris, trukdę vykdyti medžių kirtimo darbus.

„Grupė asmenų neleido įmonei, turinčiai leidimą, vykdyti medžio kirtimo darbų. Atvykę pareigūnai gyventojų prašė pasitraukti iš nesaugios, aptvertos darbų vykdymo teritorijos bei leisti atlikti numatytus darbus. Į teisėtus pareigūnų reikalavimus pasitraukti asmenys nereagavo, ignoravo pareigūnų prašymus, dėl to jie buvo pristatyti į komisariatą“, – sakė ji.

Komisariate jiems pradėtos administracinių teisės pažeidimų bylų teisenos.

Kaip žiniasklaidą informavo protesto dalyviai, tarp asmenų, pristatytų į policiją, buvo ir advokatas Saulius Dambrauskas, aktyviai dalyvaujantis protestuose prieš medžių kirtimą.

Kaip BNS sakė Kauno mero atstovas spaudai Tomas Grigalevičius, pirmadienį A.Smetonos alėjoje turėjo būti pašalinti paskutiniai penki ten likę medžiai. Savivaldybės atstovų teigimu, šių medžių šaknys yra pažeistos, o jie – pavojingi ir anksčiau vos neužkrito ant darbininkų.

Pasak T.Grigalevičiaus, savivaldybė nesiima vertinti nei darbus atlikusios bendrovės sprendimo kviesti policiją, nei protestuotojų ar pareigūnų veiksmų.

Savivaldybės duomenimis, Kaune per kelis mėnesius iškirsti 589 medžiai. Daugiausiai – 227 – jų iškirsta Vytauto prospekte, A.Smetonos alėjoje – 217. Dar keliasdešimt medžių iškirsta Zanavykų ir Miško gatvėse.

Savivaldybė teigia, kad kertami medžiai yra seni ir ligoti, jų nenukirtus neįmanoma sutvarkyti gatvių ir šaligatvių. Protestuojantys miestiečiai teigia, kad kirtimo darbai vykdomi pažeidžiant įstatymus ir reikalauja juos stabdyti, kol jų skundus dėl šių darbų išnagrinės įvairios institucijos.

Rudenį savivaldybė žada vietoj nukirstų medžių atsodinti šimtu daugiau: Vytauto prospekte – apie 250, A.Smetonos alėjoje – apie 220, Zanavykų gatvėje – 99, Miško gatvėje – apie 90. Iš viso Kaune šiemet žadama pasodinti apie pusantro tūkstančio naujų medžių.