Jau didžiosios aulos prieigos penktadienio rytą buvo nuklotos baltų gėlių žiedais. Nuotrauka prie įėjimo į aulą priminė, kad visiškai neseniai – rugpjūčio 13-ąją - L. Donskis minėjo vos 54-ąjį gimtadienį.

Granito urna auloje skendi baltų kalijų apsuptyje, o iš kiekvienos urnos pusės bus įžiebta po šešias baltas žvakes.

Šalia urnos pastatytas projektorius, kuriame atsisveikinti su profesoriumi atėję žmonės galės stebėti archyvinius vaizdus, kuriuose buvo užfiksuotas L. Donskis.

Penktadienį atsisveikinti su filosofu atvyko premjeras Algirdas Butkevičius.

„Kai jis buvo ES parlamento narys Briuselyje, o aš atvykdavau kaip politikas, tai jis stengdavosi viešbutyje susitikti, ateiti ir pasikalbėti. Aš manau, kad profesoriaus erudicija, žinios, kompetencija, analitinės įžvalgos darė didžiulę įtaką mūsų šalies kultūros bendruomenei, politinei radai. Jo pasisakymai buvo tokie reikšmingi, kad jie buvo nukreipti modernios Lietuvos kūrimo keliui. Tai yra ateities žmogus. Labai liūdna ir gaila, kad Lietuvos šviesuomenė prarado tokį svarbų, reikšmingą ir įtakingą žmogų visose srityse. Jis galėjo kalbėti, diskutuoti įvairiomis temomis. Tai buvo asmenybė iš ateities“, - teigė A. Butkevičius.

„Jo gyvenimo matymas visada buvo šviesus, nešantis optimizmą. Jo veikloje, jo darbuose, jo supratimuose buvo ryškus šviesus matymas ir jis jį demonstravo. Daug praleidome vakarų, naktų tiek mano namuose, tiek jo namuose su bendraminčiais ir gitara, daina. Jis nuostabiai mėgo dainuoti. Daug buvo dalykų ir kelionėse ir kituose susitikimuose. Sunku net surasti žodžius, koks jis buvo. Tiesiog neturiu žodžių. Buvo labai pareigingas ir supratingas“, - kalbėjo VDU senato pirmininkas Zigmas Lydeka.

Planuojama, kad šeštadienį pagarbą L. Donskiui atiduos ir prezidentas Valdas Adamkus.

Vytauto Didžiojo universiteto profesorius, žinomas filosofas ir visuomenininkas L. Donskis Vilniaus oro uoste sustojus širdžiai mirė trečiadienio rytą.

Per savo mokslinę karjerą L.Donskis dirbo Lietuvos, JAV, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Suomijos, Estijos ir Vengrijos universitetuose, parašė daugiau kaip 40 knygų ir daugiau nei 500 straipsnių.

2009-2014 metais L.Donskis dirbo Europos Parlamente, ten daugiausia dėmesio skyrė žmogaus teisių klausimams.