Į koalicijos sudėtį taip pat pateks Žydrūnas Garšva, kuris po rinkimų prisijungė prie socialdemokratų. Tiesa, kol kas nėra aiški narystę socialdemokratų partijoje sustabdžiusių Gintauto Labanausko ir Janinos Medvedevienės pozicija.

„Kol kas jokių oficialų raštų nesame gavę, todėl kol kas anksti kalbėti, kokia bus jų pozicija“, - DELFI teigė Kęstutis Kriščiūnas. Jei minėti politikai nuspręs nepalaikyti koalicijos, tai valdantieji turėtų 27 balsus.

„Derybos yra baigtos. Jau praėjusiame posėdyje norėjome išrinkti naujus vadovus, tačiau dėl teisinių dalykų nepavyko to padaryti. Manau, ketvirtadienį problemų nekils. Dirbsime dėl Kauno ir jo labui“, - kalbėjo Kauno konservatorių lyderis Andrius Kupčinskas, kuris bus siūlomas į Kauno mero postą.

Jaunalietuvis Stanislovas Buškevičius turėtų išsaugoti vicemero kėdę. Taip pat jau aiškūs ir visi kandidatai užimti aukščiausius Kauno savivaldybės postus.

Praėjusį ketvirtadienį iš mero pareigų buvo atstatydintas Liberalų sąjūdžio atstovas Rimantas Mikaitis. Tuo pačiu vicemero pareigų neteks ir R. Mikaičio bendražygis iš „Vieningo Kauno“ Povilas Mačiulis.

Tuo tarpu kiti du buvę vicemerai – socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas ir S. Buškevičius greičiausiai liks savo pareigose.

Dėl K. Kriščiūno daug abejonių nekilo, tačiau po valdžios perversmo į koaliciją susibūrę konservatoriai (12), socialdemokratai (6), liberalcentristai (3) ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai (3) pareiškė, kad koalicija nebus plečiama, o kitos tarybos frakcijos galėtų tenkintis nebent koalicijos rėmėjų vaideminimis.

Tačiau artėjant ketvirtadieniui, kuomet bus renkamas naujas meras, į koalicijos sudėtį pateko ir „Jaunoji Lietuva“ (4), o jos lyderis S. Buškevičius tokiu atveju liks vicemero poste.

„Tvarka ir teisingumas“ į vicemero postą deleguos Vytautą Vasilenko. Tokiu būdu, vicemero poziciją turėtų visi, išskyrus liberalcentristus, naujos koalicijos partneriai.

Liberalcentristai po perversmo iškart patvirtino, kad į jokius postus nepretenduos.

Taip pat aiškėja ir Kauno savivaldybės administracijos vadovų kandidatūros. Į administracijos direktoriaus kėdę bus siūlomas socialdemokratas Antanas Nesteckis, kuris pakeistų tos pačios partijos deleguotą Antaną Navakauską.

Naujajam direktoriui talkins ir pavaduotojų vietas užims konservatoriai Dainius Ratkelis ir Remigijus Skilandis. „Tvarka ir teisingumas“ į administracijos direktoriaus pavaduotojo postą turėtų siūlyti Vygaudą Molį.