Kauno politikai pranešė, kad Dvimiesčio komisija išardoma, nes pinigų nėra, o ir pati specialistų darbo grupė - be perspektyvų, rašo „Vilniaus diena“.

„Dėl didmiesčio idėjos situacija Kaune yra sudėtinga, nes skirstant biudžetą nebuvo skirta lėšų šiam mūsų projektui. Mes jau esame kreipęsi į merą, kad priimtų sprendimą ir kreiptųsi į miesto tarybą dėl Dvimiesčio komisijos panaikinimo“, - sakė Dvimiesčio strateginio planavimo komisijos pirmininkė, Kauno atstovė Aušra Ručienė.

Jos teigimu, buvo daug idėjų, buvo nuspręsta suorganizuoti ir konferenciją, tačiau tam lėšų iš valdžios taip pat nebuvo gauta, kaip ir kelionei į tarptautinę nekilnojamojo turto parodą MIPIM Kanuose.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pripažino, kad dvimiesčio projektas šiuo metu nevystomas, nes, pasak jo, pirma reikia žiūrėti „į tai, kas aktualu ir sukuria apčiuopiamos pridėtinės vertės“.

„Taryba tvirtindama biudžetą nusprendė, kad 30 tūkst. litų neverta skirti konferencijai organizuoti, nes iš esmės nebus plėtojamas pats dvimiesčio projektas ir reikšmingų darbų nematysime. Surengti konferenciją vien tam, kad būtų uždėtas pliusiukas imituojant, jog kas nors yra daroma, netikslinga“, - sakė meras.

Išgirdęs, kad komisijos pirmininkė jau kreipėsi į politikus su prašymu komisiją išardyti, jis neslėpė dėl dvimiesčio idėjos tikrai nekovosiantis.

Vilniaus savivaldybės Dvimiesčio strateginio planavimo komisijos pirmininkas Edgaras Stanišauskas teigė, kad prie šio projekto dirba įvairios specialistų grupės ekonomikos, susisiekimo ir kitais klausimais. Ekspertai jau pateikė ir pasiūlymus, ką šiuo metu būtų galima padaryti, kad būtų pasistūmėta į priekį įgyvendinant idėją.

„Mes labai prašomės į Kauną, jau turėjome kelis kartus važiuoti, tačiau kauniečiai susitikimus paskutinę dieną atšaukdavo. Nesinori komentuoti, kas šiuo metu pas juos vyksta, bet, kiek žinau, mero A.Kupčinsko pritarimą kaip ir turime, kad su dvimiesčio idėja viskas yra gerai ir toliau dirbsime“, - vylėsi E.Stanišauskas.

Susitarimas dėl dvimiesčio projekto įgyvendinimo pasirašytas 2002 metų kovą miestų tuomečių merų Artūro Zuoko ir Eriko Tamašausko.