Pastarąsias savaites Vilniaus ir Kauno savivaldybės skyrė intensyviam tvarkymuisi. Vilniaus savivaldybės teigimu, reikėjo pakeisti dalį apšvietimo atramų, perdažyti jas, pristatyti šiukšlių konteinerių, įrengti informacinius skydus, pasirūpinti lauko reklamos plakatais, sutvarkyti dalies gatvių dangą. Priešais Nacionalinę filharmoniją, kur vyksta aikštės rekonstrukcija, dėl estetikos patiesta netikra žolė.

„Mes labiausiai laukiam didžiulės masės žmonių ir siekiame užtikrinti jiems malonų vizitą Vilniaus mieste, kad čia jiems būtų gražu, švaru, kad visiems užtektų vietos.

Norime, kad Vilnius būtų svetingas, kad visus sutiktumėme, kad visi sutilptų – tai buvo mūsų pagrindinė užduotis“, – sako Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Vilkončiūtė.

Kaunas irgi su palengvėjimu sumuoja atliktus darbus, tarp kurių, dangos keitimas, šakų genėjimas, kad atsivertų vaizdai. Skirta dėmesio ir puošybai – įvažiuojant į miestą pasitiks specialiai pontifiko vizitui pasodintos gėlės.

Bet didžiausias rūpestis, anot savivaldybės, buvo spėti sutvarkyti Santakos parką, kur rekonstrukcija pradėta dar iki sužinant apie popiežiaus atvykimą.