Konsulato atidarymo iškilmėse be diplomatinio korpuso atstovų ir svečių iš Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos, taip pat dalyvaus Lenkijos Seimo, Vyriausybės, Užsienio reikalų ministerijos, Silezijos vaivadijos ir Katovicų miesto tarybos, verslo, kultūros, meno, dvasininkijos bei žiniasklaidos atstovai.

J.Wcisło yra vienos didžiausių ir sėkmingai besivystančių Silezijos regiono energetikos pramonės statybos bendrovių “Energomontaż-Południe S.A.” valdybos pirmininkas.

Profesinę karjerą bendrovėje J.Wcislo pradėjo 1974 metais nuo meistro pareigų. Jis aktyviai dalyvauja visuomeniniame ir kultūriniame regiono gyvenime, yra daugelio verslo, ūkio, meno tarybų bei fondų narys.

Konsulato Katovicuose atidarymas padės plėtoti ūkinius, prekybinius, kultūrinius, mokslinius ryšius tarp Lietuvos ir Lenkijos.

Garbės konsulas, be jam pavestų konsulinių funkcijų vykdymo, taip pat rūpinsis Lietuvos piliečių ir juridinių asmenų interesais Lenkijoje.

Šiuo metu Lenkijoje veikia jau trys garbės konsulų vadovaujami Lietuvos Respublikos konsulatai: Gdanske, Krokuvoje ir Poznanėje. Anksčiau veikęs Lietuvos konsulatas Katovicuose buvo uždarytas, kai jam vadovavęs garbės konsulas Bogusław Mąsior (Boguslav Monsior) tapo Lenkijos Senato nariu.

Naujasis konsulatas bus įsikūręs adresu: Mickiewicza gatvė 15, 40-951 Katovicai, jo telefono numeris: +48 32 2588696, el.pašto adresas: katowice@konsulat-lt.pl