Pagal tradiciją Lietuvos kariuomenės vado regalijos yra skeptras, kariuomenės vėliava ir kariuomenės vado ženklas. Skeptrą ir kariuomenės vėliavą kadenciją baigęs kariuomenės vadas grąžins, o kariuomenės vado ženklas, pažymėtas numeriu "04", liks generolui leitenantui A. Pociui.

Pirmąjį kariuomenės vado ženklą turi atsargos generolas majoras Jonas Andriškevičius, ženklą su numeriu "02" - atsargos generolas majoras Jonas Algirdas Kronkaitis, "03" - atsargos generolas leitenantas Valdas Tutkus.

Kadenciją ir tarnybą Lietuvos kariuomenėje baigiantis kariuomenės vadas A. Pocius, Lietuvos kariuomenei vadovavęs nuo 2009 metų, atiduodamas pagarbą būriams atsisveikins su kariais.

Vadovaujantis rikiuotės ir karinių ceremonijų statutu, Prezidentė ir vyriausioji ginkluotųjų pajėgų vadė Dalia Grybauskaitė iškilmingai prisaikdins generolą majorą J. V. Žuką ir perduos jam kariuomenės vado valdžios regalijas - kariuomenės vado ženklą, skeptrą ir kariuomenės vėliavą.

Šia proga Katedros aikštėje išsirikiuos ir naująjį kariuomenės vadą pagerbs visų Lietuvos kariuomenės pajėgų ir padalinių būriai su kovinėmis vėliavomis.

Lietuvos kariuomenės vadą penkerių metų kadencijai skiria Prezidentas Seimo pritarimu, o krašto apsaugos ministras teikia Prezidentui siūlymus dėl kariuomenės vado kandidatūrų.

Iškilmingos kariuomenės vado regalijų grąžinimo ir suteikimo ceremonijos yra tradicinės ir vyksta vadovaujantis Rikiuotės ir karinių ceremonijų statutu. 2009 m. tokios pat ceremonijos metu Katedros aikštėje kariuomenės vado valdžios regalijas prezidentui grąžino V. Tutkus, 2004 m. - J. A. Kronkaitis, o 1999 metais - J. Andriškevičius.