„Manau, jis yra politikas, kuris turi didžiausią patirtį dirbant su Europa ir šiuo metu tarptautinėj aplinkoj gerai vertinamas. Jeigu jūs prisiminsit tą laikotarpį, kai Lietuva ruošėsi stoti į ES, jis kaip tik iš Lietuvos Parlamento buvo deleguotas dirbti šito pasiruošiamojo darbo ir labai buvo pozityviai įvertintas“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

Pats Andriukaitis apie europinę karjerą kol kas kalba atsargiai, tačiau pripažįsta, kad europinė darbotvarkė jam nesvetima: „Aš susipažinęs su europine darbotvarke, man teko pirmininkaut ES Tarybai. Turėjau daug kontaktų, Europos Parlamente dirba daug mano draugų, tai yra konvento nariai, per 40 žmonių, su kuriais kūrėm ES Konstituciją. Lisabonos sutartį kuriant teko dalyvauti ir teko matyti net ir tai, kokie mano pasiūlymai likę Lisabonos sutartyje“.

Kalbama, kad realiausias kandidatas pakeisti V. Andriukaitį ministerijoje būtų socialdemokratams simpatijų neslepiantis medicinos profesorius Pranas Šerpytis.

„Tai yra kalbos aplinkui, – sako kardiologas P. Šerpytis, – bet kai kalba premjeras ir prezidentė, tai kitas dalykas. Kažkas vertina, vadinasi, gerai. Bet aš visada džiaugiuosi, kai mane pacientai vertina. Didžiausias mano nuopelnas, kai pasako, daktare, ačiū.“

V. Andriukaitis būtų jau trečias eurokomisaras iš Lietuvos po Dalios Grybauskaitės ir Algirdo Šemetos.