„Nuo šiol nebepriklausau Kauno miesto tarybai, o mano vietą joje užims Darbo partijos narys Saulius Giedraitis. Prašymą VRK pateikiau įvertinęs situaciją ir tai, kad pagrindiniai - ne visi, bet esminiai - metų darbai yra suorganizuoti. Dar gali būti tikslinamas miesto biudžetas, bet svarbiausia užduotis - jo tvirtinimas - yra įvykdyta.

Galima diskutuoti: tai gerai ar ne, bet vertinti valdančiąją koaliciją jau galės mano kolega. Naujam žmogui nuo pirmųjų dienų įsigilinti į svarbius miestui klausimus būtų buvę sunku. Dabar - pats tinkamiausias laikotarpis man pasitraukti. Lieku ant vienos kėdės. Beje, vakar buvo trys mėnesiai, kai einu žemės ūkio viceministro pareigas", - teigė žurnalistams R. Šatkauskas, dėkodamas už dėmesį jo, kaip Kauno tarybos nario, nuveiktiems darbams ir tikėdamas, kad geranoriško dėmesio nepritrūks ir viceministro veiklai.

ELTA primena, jog šią savivaldybių tarybos kadenciją Darbo partija Kauno valdžioje yra opozicinė. 2011-ųjų rinkimuose laimėjusi 4 Kauno miesto tarybos narių mandatus, pernai vieną savo frakcijos narį ši partija prarado. Darbo partiją paliko bei į Liberalų ir centro sąjungos frakciją įsiliejo politikos naujokas, buvęs pareigūnas Artūras Tepelys.

Vietoj R. Šatkausko pradėsiantis aktyvią politinę veiklą kaip miesto tarybos narys dr. S. Giedraitis yra gydytojas - Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos Išeminės širdies ligos chirurgijos sektoriaus vadovas.

1980 m. jis baigė Kauno medicinos institutą, stažavo Maskvoje, tuometiniame Leningrade, Taline, Antverpene, Zalcburge ir kitur. Dr. S. Giedraitis yra Lietuvos krūtinės ir širdies chirurgų draugijos viceprezidentas. Prieš rinkimus pildydamas kandidato anketą, apie savo pomėgius jis taip parašė: „Mėgstu sveiką humorą: „Geriau vienas juokdarys nei visas vežimas antidepresantų". Domiuosi menu, vertinu ištikimybę ir toleranciją kito nuomonei. Mėgstu keliones, kulinariją ir bendravimą.