"Mes nenustatėm, tyrimas nenustatė tų priežasčių, kurios per viešą erdvę buvo paleistos, dėl terorizavimo, dėl kitos nusikalstamos veiklos, mes išvadų galutinių nedarome, nes vyksta ikiteisminis tyrimas, medžiagą perdavėme Karo policijai, kuri atlieka ikiteisminį tyrimą", - Seime žurnalistams sakė G.Bagdonas.

Jis tvirtino, jog vidinio tyrimo metu apklausti kariūnai, karininkai, instruktoriai, dėstytojai. "Apklausėm visus, kurie buvo įvardinti, kurie galėjo ką nors žinoti. Visus kariūnus, visus karininkus, jų vadus, instruktorius, dėstytojus", - sakė LKA vadovas.

Šią savaitę tyrimo išvadas turi pateikti krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės lapkričio viduryje sudaryta darbo grupė padėčiai Lietuvos karo akademijoje įvertinti. Pasak ministrės, kitą savaitę tos išvados turėtų būti pristatytos viešai.

"Tyrimo išvados baigiamos, jau praktiškai jos yra, šią savaitę jos bus pabaigtos ir pateiktos man, tikiuosi, kad jau kitą savaitę mes galėsim pristatyti visuomenei", - Seime žurnalistams sakė R.Juknevičienė.

Du LKA kariūnai Darius Šaduikis ir Antanas Gasparavičius buvo dingę nuo spalio 28 dienos. Lapkričio 12-13 dienomis jie grįžo į Lietuvą iš užsienio. Abu kariūnus apklausė Karo policija, jiems pateikti įtarimai dezertyravimu ir skirtos kardomosios priemonės - dokumentų paėmimas ir rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Kariūnai lapkričio 15 dieną buvo paguldyti į vieną Kauno ligoninių psichologinei patikrai, vienas jų antradienį išleistas atostogų namo.

Dienraštis "Lietuvos rytas" buvo paskelbęs dingusių kariūnų laiškus, kuriuose jie pasakojo apie Karo akademijoje esą įsišaknijusią netvarką. Anot kariūnų, šioje aukštojoje mokykloje esama nestatutinių santykių, patyčių, nuolat žeminami silpnesni ir jaunesni kolegos, dažnai girtuokliaujama, iš pinigų lošiama kortomis. Apie negeroves jie pranešė kariuomenės Generalinei inspekcijai, tačiau ši konstatavo nurodytų pažeidimų neaptikusi.