„Pasikeitė visa situacija. 2011 metais , kada buvo priimtas tas dokumentas, turėjome vieną padėtį. Galbūt, buvo daugiau akcentuojamos Gruzijos karo išmoktos pamokos. Dabar turime šiek tiek kitokią situaciją – krizę Ukrainoje, Krymo įvykius ir visus kitus dalykus.

Mes įkūrėme greitojo reagavimo pajėgas, didėja finansavimas Lietuvos kariuomenei , bendra politinė aplinka, atsirado NATO gynybos planai, jie yra pakoreguoti šiuo metu, turime naują versiją NATO gynybos planų mūsų regionui, Lenkijai , kitoms šalims. Yra daug visokių aplinkybių, į kurias mes taip pat turime sureaguoti“, – sakė J. V. Žukas interviu LRT televizijos laidai „Dėmesio centre“.

Laidoje dalyvavęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekaspridūrė, kad šiame laikmetyje labiau išryškėjo kibernetinio, informacinio saugumo klausimai.

Valstybės ginkluotos gynybos koncepcija, pasak kariuomenės vado, tai yra pakankamai detalus dokumentas, kuriame numatyti tam tikri žingsniai, ką Lietuva turėtų daryti ginkluotos gynybos atveju.

Šis dokumentas yra keičiamas ne periodiškai, o atsižvelgiant į situaciją.

„Jeigu situacija iš mūsų reikalauja koreguoti mūsų gynybos planus ar prisiimti naujus įsipareigojimus, mes privalome tą daryti, neatsižvelgiant į periodiškumą“, – konstatavo J. V. Žukas.