"Kariai nusižengė atostogų metu, tačiau toks jų elgesys nėra toleruotinas, ir dėl šio įvykio pradėtas tarnybinis patikrinimas. Jo metu karių veika bus įvertinta pagal Lietuvos kariuomenės drausmės statutą", - praneša Krašto apsaugos ministerija.

Už statuto pažeidimus kariams gali būti taikoma administracinė atsakomybė arba papildomos drausminės priemonės. Už kario vardo pažeminimą tarnybos arba ne tarnybos metu gali būti uždrausta palikti bataliono teritoriją, skiriamos papildomos darbinės užduotys arba pažeminamas karinis laipsnis.

"Be to, nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių tarnyba yra vertinama kiekviena mėnesį, o tų, kurie bausti drausmine tvarka, tarnyba negali būti vertinama geriau nei patenkinamai. Nuo tarnybos vertinimo priklauso ir skatinamoji išmoka", - skelbia KAM.

Policijos departamento duomenimis, trys neblaivūs šauktiniai ketvirtadienio vakarą Kaišiadoryse kabinėjosi prie aplinkinių, be to, įvykių metu buvo uniformuoti. Už alkoholinių gėrimų vartojimą jiems surašyti protokolai.