Praėjusį šeštadienį kartu vyko ir trečiųjų "Ubagų žygio" iš Kauno į Vilnių metinių minėjimas.

"Kaune ubagų skaičius nedidėja", - konstatavo tik pavasarį Kauno meru išrinktas V.Šustauskas, vardijęs žmonių labui miesto valdžios nuveiktus darbus.

Meras džiaugėsi, kad savivaldybė nepadidino šildymo ir vandens tarifų, kelioms miesto mokykloms išrūpino profiliuotą mokymą, net prasiskolinę kauniečiai nevaromi iš savo namų, sumažėjo "Kauno energijos" skolos.

V.Šustauskas apgailestavo, kad meras turi labai nedaug galių, jo veiksmus smarkiai varžo Vyriausybės nutarimai ir Seimo priimti įstatymai. Dėl šios priežasties jis ir nusprendęs dalyvauti spalio 8 dieną įvyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Žmonių susidomėjimas kalbomis smarkiai išblėso, kai prasidėjo kareiviškos košės dalybos. Daugiau kaip 200 kauniečių susispietė eilėje prie košę ir arbatą dalijusių moterų. Pagundai papietauti neatsispyrė ir V.Šustauskas.

Dar didesnio kauniečių susidomėjimo sulaukė neseniai išleista knyga "Vytautas Šustauskas", kuri buvo dalijama nemokami. Minia užgulė Kauno merą, kuris be atokvėpio raitė autografus.

Šiuo renginiu pasinaudojo ir kitos šalies politinės organizacijos, kurioms pasitaikė proga išdėstyti savo nuostatas dideliam žmonių būriui. Norą kalbėti pareiškė LDDP ir Lietuvos liaudies sąjungos "Už teisingą Lietuvą" atstovai.

Savo mintis susibūrime taip pat vėl dėstė neregistruotos Lietuvių nacionalsocialinės partijos Kauno filialo - Lietuvių patriotų sąjungos - nariai.