LRT žiniomis, į partijos narius laišku kreipęsis R. Karbauskis siūlė LVŽS pavaduotojų skaičių sumažinti nuo 11 iki 6.

Iš dabartinių R. Karbauskio pavaduotojų partijoje toliau eiti pareigas „valstiečių“ lyderis siūlo tik europarlamentarui Broniui Ropei ir Seimo narei Aušrinei Norkienei.

R. Karbauskis, kuris, LRT žiniomis, keliamas į partijos pirmininkus dar vienai kadencijai, savo pavaduotojais nenorėtų skirti parlamento vicepirmininkus R. Baškienę, A. Nekrošių, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko Kęstučio Mažeikos, Kaimo reikalų komiteto vadovo Andrejaus Stančiko, Seimo narių Tomo Tomilino, Viktoro Rinkevičiaus.

Vietoje jų partijos pirmininko pavaduotojais R. Karbauskis norėtų skirti sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, parlamentarus Joną Jarutį ir Valių Ąžuolą, partijos atsakingąją sekretorę Kristiną Kirslienę.

Tomas Tomilinas sako, nors R. Karbauskis jo nepasirinko, suvažiavime vis tiek sieks tapti „valstiečių“ vicepirmininku, nes dabartiniai partijos įstatai kandidatus leidžia siūlyti ir skyriams.

„Aš tai žinojau jau labai seniai, mes diskutuojame ir jis turi kitą viziją kaip turėtų funkcionuoti dabar valdyba. Dažnai mano nuomonė būna kiek kitokia negu pirmininko, mes dažnai pasiginčijam ir aš manau, kad tai normalu ir tokiu būdu stiprėja politinės partijos, jeigu viduje yra daug nuomonių įvairovės“, – sako T. Tomilinas.

Ekonomikos ir inovacijų ministras V. Sinkevičius sako nepergyvenantis dėl to, kad nebebus „valstiečių“ vadovybėje.

R. Karbauskis taip pat siūlo keisti partijos įstatus ir nuo dvejų ir ketverių metų pailginti partijos pirmininko kadenciją. Naujame projekte taip pat parašyta kad pirmininkas yra vienasmenis valdymo organas.