M. Majauskas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) deklaravo įspūdingas metines pajamas – apie 54,64 tūkst. eurų (188,67 tūkst. Lt). Turtą ir pajamas VRK deklaravo dar ne visi kandidatai į Vilniaus merus, tačiau tarp jau patekusiųjų deklaracijas konservatorius aiškiai pirmauja.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime seniūnas Petras Gražulis VRK deklaravo per metus uždirbęs apie 28,5 tūkst. eurų, socdemas Gintautas Paluckas – 12,45 tūkst. eurų, žaliųjų kandidatė Indrė Kleinaitė – apie 17 tūkst. eurų, o euro įvedimui iki šiol besipriešinantis tautininkų lyderis Julius Panka – vos 11,1 tūkst. eurų.

Turto ir pajamų deklaracijų dar nepateikė du parlamentinių partijų kandidatai – „darbietis“ Jonas Pinskus bei liberalas Remigijus Šimašius. Tačiau jie M. Majauskui veikiausiai neprilygs. Panašu, kad vienintelis konservatorių pagal pajamas galintis aplenkti kandidatas – perrinkimo siekiantis dabartinis sostinės meras Artūras Zuokas. Nors mero alga nėra įspūdinga, iš verslų ir kitų šaltinių miesto galva uždirba tikrai nekukliai. Štai kandidatuodamas į prezidento postą jis deklaravo 156,5 tūkst. eurų (540 tūkst. Lt) pajamas.

M. Majauskas VRK deklaravo pajamas gaunantis iš individualios veiklos. Politikas taip pat yra internetinės prekybos bendrovės „Pigu“ valdybos narys.

Kandidatas į merus DELFI teigė, jog VRK pateikta deklaracija už 2013 metus, o pernai gautos pajamos turėtų būti dar didesnės.

„Konsultuoju kompanijas. Padedu kompanijas nupirkti ir parduoti. Darau lygiai tą patį, ką dariau ir Londone. (…) Ne vieną kompaniją nupirkau ir ne vieną kompaniją pardaviau“, - kalbėjo M. Majauskas.

Bendrovę „Pigu“ M. Majauskas teigė konsultuojantis užsienio investicijų pritraukimo klausimais.

Sėkmės rinkimuose atveju konservatorius žada nebevykdyti pelningos veiklos ir apsiriboti palyginti kuklia Vilniaus mero alga.