Po susitikimo su Seimo pirmininku Vytautu Landsbergiu Gerhardas Schroederis (Gerhardas Šrioderis) nuvyko prie Aušros vartų, kur jo laukė prezidentas Valdas Adamkus.

Lietuvos prezidentas ir Vokietijos kancleris, lydimi abiejų šalių pareigūnų, pėsčiomis nusileido Aušros vartų gatve iki Rotušės.

Nors programoje nebuvo numatyta, V. Adamkus ir G. Schroederis netikėtai užsuko į Rotušės aikštėje įsikūrusią "Amatininkų užeigą" ir joje išgėrė po bokalą "Švyturio Baltijos" alaus.

Apie 10 minučių trukusiame pokalbyje kavinėje G. Schroederiui parlamentaras Emanuelis Zingeris bei Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkas Simonas Alperavičius papasakojo Lietuvos žydų istoriją, pristatė dabartinius šalies santykius su pasaulio žydais.

E. Zingeris sakė BNS, kad prie stalo jis padainavo žydų lopšinę.

Iš "Amatininkų užeigos" Lietuvos prezidentas ir Vokietijos kancleris Stiklių ir Gaono gatvėmis atėjo iki Prezidentūros. Šioje senamiesčio dalyje Antrojo pasaulinio karo metais buvo įkurtas žydų getas.

Ekskursijai po Vilnių su žydų tragedija susijusios vietos parinktos Vokietijos prašymu. Paprastai į užsienio valstybes su vizitu atvykęs G. Schroederis pageidauja aplankyti žydų istoriją primenančias vietas.

Pirmą kartą į Vilnių atvykusį Vokietijos kanclerį lydi apie 15 oficialių šalies pareigūnų, taip pat panašus skaičius verslininkų bei per 30 žurnalistų.

Sostinės gatvėmis G. Schroederis vežiojamas šarvuotu "Mercedes" automobiliu, jį saugo gausus Lietuvos ir Vokietijos apsaugos darbuotojų būrys. Vien iš Vokietijos drauge su kancleriu į Baltijos šalis atvyko 12 apsaugos karininkų, kurie dirba pamainomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją