"Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis mane patikino, kad nėra jokių duomenų apie žiniasklaidoje minimas gijas, vedančias į Lietuvos kariuomenę. Smerkiame antisemitizmą, bet kokią kitą diskriminaciją dėl rasės, tautybės, lyties ar pažiūrų. Lietuvos kariuomenėje ugdoma pagarba kultūrų įvairovei - tautinėms, religinėms, kalbinėms mažumoms", - trečiadienį Krašto apsaugos ministerijos išplatintame pranešime cituojama ministrė Rasa Juknevičienė.

Krašto apsaugos ministrė apgailestauja, kad po incidento žiniasklaidoje buvo skubotai išplatinta nepatvirtinta asmeninėmis prielaidomis paremta šešėlį kariuomenei metanti informacija.

Pasak R. Juknevičienės, savo pagarbą Lietuvos kariai įrodę tarnaudami tarptautinėse misijose įvairiuose kraštuose. Lietuvos kariuomenėje taip pat tarnauja daug įvairių tautybių žmonių.

ELTA primena, kad Vilniuje surengtą filmo apie antifašistinio judėjimo formavimąsi peržiūrą nutraukė kaukėtų neonacių išpuolis.

Pirmadienio vakarą į kūrybines "Artotekos" dirbtuves A. Strazdelio gatvėje įsiveržę kaukėti jaunuoliai. Jie sviedė dūminius užtaisus ir pabėgo. Kai kurios žiniasklaidos priemonės paskelbė, kad išpuolį įvykdę asmenys gali būti susiję su kariuomene, nes, pirminiais duomenimis, rasti dūminiai užtaisai yra ten naudojami.

Gegužės 2-ąją Izraelis ir pasaulis minėjo Holokausto dieną.