"Nes perspektyvoje tai yra lakštingalų kotletai, kurie gaminami per pusę iš lakštingalų mėsos ir iš arklienos, imant pusę lakštingalos ir pusę arklio", sakė spaudos konferencijoje Seimo pirmininkas.

Komentuodamas V. Landsbergio pasakymą, A. Brazausko socialdemokratinės koalicijos rinkimų štabo atstovas Gediminas Kirkilas spaudos konferencijoje sakė, jog "tokių vertinimų oponentų atžvilgiu mes (koalicija – BNS) tikrai nenaudosime".

"Nors aš galėčiau pastebėti, kad faktiškai, nors ir neoficialiai, konservatorių, krikščionių demokratų ir socialdemokratų "dutūkstantininkų" koalicijai tikrai tiktų šis epitetas", pridūrė jis.

G. Kirkilas pabrėžė, jog LDDP ir LSDP vienijimuisi pritaria šių partijų rinkėjai. Pasak jo, apklausų duomenimis, beveik 75 procentai rinkėjų, kurie balsuotų už šias partijas, pritaria jų vienijimuisi.

G. Kirkilas spaudos konferencijoje neatmetė galimybės, jog partijos gali susijungti dar iki rinkimų. Kai kurie LSDP ir LDDP skyriai, pavyzdžiui Mažeikiuose, jau susijungė ir ragina tai padaryti nacionaliniu mastu.

Pasak G. Kirkilo, susijungus partijoms būtų išspręsta ir sena problema – LDDP partijos narystė Socialdemokratų Internacionale. Ilgą laiką LSDP, esanti šios tarptautinės organizacijos nare, priešinosi LDDP priėmimui.