Tai paaiškėjo po antradienį įvykusių šių frakcijų susitikimų su premjeru ir visais ministrų kabineto nariais. Pagal Seimo statutą, apie frakcijų priklausomumą opozicijai arba pozicijai sprendžiama iš jų pritarimo ar nepritarimo Vyriausybės programai.

Konservatoriai iki šiol nėra aiškiai pareiškę savo pozicijos, tuo tarpu Socialdemokratinės koalicijos frakcija save priskyrė opozicijai jau pirmajame naujojo Seimo posėdyje.

Socialdemokratinės frakcijos seniūnas Vytenis Andriukaitis teigė pasigedęs Vyriausybės programoje konkretumo bei raštiško patvirtinimo, jog programą rengė ministrų kabineto nariai. Socialdemokratinės koalicijos frakcija nusprendė Seimui siūlyti priimti sprendimą, kuriuo Vyriausybės programa būtų grąžinta tobulinti.

Aiškumo programoje pasigedo ir konservatorių frakcijos seniūnas, laikinasis ministras pirmininkas Andrius Kubilius. "Programa nėra aiški ir prieštarauja daugeliui teiginių, kuriuos patys ministrų dėsto tiesioginio pokalbio metu", teigė po susitikimo A. Kubilius. Konservatoriai pasigedo energetikos, geležinkelių, dujų ūkio reformų aptarimo bei paminėjimo apie indėlių grąžinimą ir kompensacijų už grąžintiną turtą išmokėjimo.

Vyriausybės programa tikriausiai bus tvirtinama Seimo plenariniame posėdyje ketvirtadienį.