Spaudos konferencijoje pirmadienį LDDP rinkimų štabo vadovas Juozas Bernatonis ir jo pavaduotojas Gediminas Kirkilas pareiškė konstatuoją, kad “prezidentui Valdui Adamkui nepavyko suformuoti liberalių dešiniųjų aljanso – vadinamojo naujosios politikos bloko – 2000 metų Seimo rinkimuose”.

“Tenka apgailestauti, kad tokia situacija vėl sustiprina susikompromitavusių kitų dešiniųjų – konservatorių ir krikščionių demokratų - šansus”, sakoma parlamentarų J. Bernatonio ir G. Kirkilo pareiškime.

“Galutinai žlugo mitas apie naujosios politikos bloką. Mūsų nuomone, tokio bloko net nebuvo”, žurnalistams sakė J. Bernatonis.

Anot opozicionierių, Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai), Liberalų sąjunga (LLS), Centro sąjunga (CS) ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjunga (MKDS) nesugebėjo susitarti dėl koalicinės sutarties, bendros rinkimų programos, bendro rinkimų štabo, vienmandačių apygardų pasidalijimo, kandidatų sąrašo sujungimo, bendradarbiavimo sutarties po rinkimų, bendro kandidato į premjerus, būsimo Seimo pirmininko ir jo pavaduotojų kandidatūrų.

Naujosios politikos propaguotojai pirmadienį paneigė kairiųjų opozicionierių prielaidas.

Kaip žurnalistams sakė CS pirmininkas Romualdas Ozolas, visų keturių partijų atstovai nuosekliai derasi dėl bendradarbiavimo, “kad į koaliciją po rinkimų atneštume maksimalius indėlius”.

Naujosios sąjungos pirmininko pavaduotojas Gediminas Dalinkevičius žurnalistams sakė kad naujosios politikos partijų “pirmasis uždavinys išmokti tarpusavyje kalbėtis, o ne suburti armiją ir nugalėti”.