„Šiai dienai didesnių pokyčių nėra. Mes džiaugiamės, kad vis tiek tokioje būklėje, po tokios ligos, nėra pablogėjimo. Sakyčiau, jos būklė netgi gerėja“, – DELFI sakė V. Prunskus.

Pasak jo, iki šiol 73 metų sulaukusi mama laikosi dienotvarkės, kurioje numatyta vaikščiojimas bei mankšta. Tai nesikeičia nuo reabilitacijos laikų. „Kiek įmanoma, dirbame namuose. Rugpjūtį ji porai savaičių su mano jaunesniąja seserimi buvo išvykusi į sodybą Labanore, taip pat porą savaičių praleido Druskininkuose“, – kalbėjo politikės sūnus

Dvi savaitės šeimos sodyboje Labanore leido K. Prunskienei pakeisti aplinką, prasiblaškyti. Į vos už keleto kilometrų esančią sodybą ją namiškiai nusiveža ir savaitgaliais.

V. Prunskus pasakojo, kad mamos judėjime ryškesnių pokyčių nėra – ji vaikšto su lazdele. Namiškiai stengiasi jos vienos nepalikti. Su artimaisiais K. Prunskienė susišneka, tačiau po patirto insulto kalbos dovanos taip ir neatgavo. „Mąsto pilnai, bet pasakyti sudėtinga. Kitą sykį, jei neišeina pasakyti to, ko nori, pati supranta, tačiau pasakyti nepavyksta. Žiūri programas per televizorių, viską supranta“, – kalbėjo pašnekovas.

Jo teigimu, matant kasdien, vertinti mamos būklę sunku. Tačiau rečiau atvykstantys pažįstami, giminės, bendražygiai mato pastebimesnius pokyčius į gerąją pusę. „Mes, matydami kasdien, gal taip nepastebime“, – svarstė V. Prunskus.

Prieš keletą mėnesių K. Prunskienė sulaukė pirmos proanūkės. Tai jai suteikė itin daug džiaugsmo.

DELFI primena, kad Lietuvos liaudies partijos įkūrėją insultas ištiko 2012-ųjų vasario 26-ąją, per jos gimtadienį. Namuose sukniubusią moterį rado jos artimieji, atvykę pasiimti K. Prunskienės į planuotą gimtadienio šventę.

Politikė buvo paguldyta į Santariškių klinikas, vėliau pervežta į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę, kur neurochirurgai jai atliko sudėtingą galvos smegenų operaciją. Insultas K. Prunskienei pažeidė kairįjį smegenų pusrutulį, ištiko dešinės pusės paralyžius. Kiek atsigavusi po patirtos nelaimės, ji pradėjo reabilitaciją – iš pradžių Lietuvoje, vėliau – Maksvoje.