Diskusijai pranešimus parengė žurnalistai ir komentatoriai Rimvydas Valatka, Vytautas Bruveris, Dovydas Pancerovas ir Bernardas Gailius.

Su sostinėje ir regionuose dirbančiais žurnalistais taip pat susitiks paramos Ukrainai grupės „Blue-Yellow“ steigėjas Jonas Ohmanas, Swedbank vyresnioji ekonomistė Vaiva Šečkutė, KAM Mokymų ir doktrinų valdybos Štabo doktrinų skyriaus vyriausiasis specialistas kpt.Aurimas Navys, psichologė, VU filosofijos fakulteto lektorė dr. Rita Rekašiūtė-Balsienė.

“Jeigu norime kokybiškos žiniasklaidos, kas, jei ne patys turime stengtis tokią turėti, kartais atidėję šalin ir skubėjimą, ir konkurenciją. Už ką barstyti galvą pelenais greičiausiai rastų kiekvienas dirbantis žurnalistas, tačiau bėda ta, kad barstymasis pelenais problemų neišsprendžia.

Šia diskusija bandysime pasidalinti tuo, kas rūpi ir ką norėtume pakeisti, taip pat tikimės naudingos informacijos iš kitų sričių profesionalų - apie Rusijos faktorių Lietuvos eksportui, ar propagandos mechanizmų poveikį žmonių sąmonei”, - sako žurnalistė, laidos „Teisė žinoti“ vedėja Rita Miliūtė.