„Vakarų ekspresas“ rašo, kad daugelis jų kitur perėjo skilus senosioms partijoms, tačiau uostamiestyje turime ir tam tikrų rekordininkų. Iš 31 miesto Tarybos nario partijas prieš šiuos rinkimus pakeitė net aštuoni.

Prie tokių politikų priskirtina ir į Tarybą išrinkta, bet vėliau Savivaldybės administracijos direktore paskirta Judita Simonavičiūtė.

„Užsienyje jei perbėga, politikas amžinai išbraukiamas iš sąrašų ir kitos partijos tokius žmones vertina skeptiškai. Lietuvoje to nėra. Nors tai būtų sudėtinga, reikėtų galvoti apie ribojimą galimybių pagal sąrašą išrinktiems asmenims keisti politines partijas“, – sako Kęstutis Girnius, Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto politologas.

Klaipėdos universiteto Politologijos katedros vedėjas Saulius Šiliauskas įsitikinęs: „Perbėgimas nelygu perbėgimui. Kiekviena situacija yra specifinė ir atskira. Daug perbėgėlių atsiranda, nes pas mus nėra nusistovėjusios stabilios partijų sistemos. Jos keičiasi ir transformuojasi, tad tokiu būdu ir žmonės per 10 metų keičiasi. Jei vadovaujančiuose partiniuose sluoksniuose keičia partijas, tada yra rimtesnis dalykas.“