Tačiau praėjusių metų pradžios įvykiai poros gyvenimą apvertė aukštyn kojom – 28 metų merginai staiga sustojo širdis, buvo pažeistos smegenys. Tačiau Tomas nepaliko savo ilgametės draugės ir atkakliai stengiasi Ingą grąžinti į visavertį gyvenimą.

Tomas pripažįsta, kad buvo sunkių akimirkų, kuomet kitas gal būtų ir palūžęs. Tačiau meilė vyrą veda į priekį.

„Aš žinau, kad dėl manęs ji padarytų tą patį“, - sako Tomas, kuris savo mylimąją bando grąžinti į visavertį gyvenimą.

Sustojo širdis

Matyt šiandien Tomas ir Inga savo gyvenimą galėtų padalinti į du etapus – gyvenimo ritmą perskyrė vasario 1-osios įvykiai. Tuomet ryte pora ruošėsi eiti į darbus, tačiau netikėtai Inga susmuko – merginai sustojo širdis.

„Viskas įvyko labai netikėtai. Prieš nelaimę ji persirgo gripu, prakaitavo. Išvakarėse dar apsilankė sporto klube, grįžo puikios nuotaikos. Ryte ruošiausi važiuoti į darbą. Staiga Inga susmuko ir prasidėjo konvulsijos priepuolis. Per TV laidas mačiau, kad tokiu atveju reikia žmogų paversti ant šono – taip ir padariau, nes žmogus gali apsivemti ir uždusti. Patikrinau pulsą, kvėpavimą – pulso nebuvo, kvėpavimo nebuvo“, - tragišką rytą prisimena Tomas.

Iš pradžių Tomas Ingą gaivino pats. Kartu skambino medikams, tačiau dėl prasto ryšio susisiekti su gydytojais nepavyko. Nepavyko į pagalbą prisišaukti ir kaimynų. Galiausiai Tomas pats nusinešė Ingą į mašiną ir nulėkė į Kauno klinikas, kur po didelių medikų pastangų atsigavo.

Inga atsigavo, tačiau atsibudo jau nebe tokia, kokia buvo iki nelaimės.

Valė dantis ir keitė sauskelnes

Konstatuota, kad Ingos širdis sustojo kritiškai sumažėjus kalio lygiui. Dėl deguonies trūkumo buvo pažeistos smegenys. Vėliau ėmė kamuoti įvairiausios komplikacijos – aukšta temperatūra, plaučių ligos, susidarė trombai.

Mergina apie mėnesį praleido Kauno klinikų reanimacijoje. Vėliau porą mėnesių gydyta Neurologijos skyriuje. Tuomet Inga buvo perkelta į Klaipėdą.

„Dienos bėgo, niekas nesikeitė. Kažkur perskaičiau, kad būdamas komoje žmogus viską girdi. Atnešiau ausinuką, leisdavome muziką, įrašydavau savo balsą. Pasakodavau, kaip praeina kiekviena diena, ką tą dieną nuveikiau. Nežinau, kiek ji girdėjo, kiek ne. Ligoninėje leidau dieną iš dienos. Ir dantis valydavau, ir šukuodavau, ir sauskelnes keičiau“, - pasakoja Tomas.

Dabar Ingos laukia ilga reabilitacija, o pirmieji geri ženklai jau matyti.

„Dabar matau, kad skirtumas yra didelis. Pradžioje ji į nieką nereagavo – akys atmerktos, į lubas žiūri. Po truputį pradėjo fokusuoti žvilgsnį, dairytis, žiūrėti kas vyksta. Po truputį būklė stabilizuojasi“, - sako Tomas.

Tačiau per visą šį laikotarpį pasitaikė ir tokių momentų, kai gydytojai patarė ruoštis pačiam blogiausiam scenarijui.

„Pasikvietė gydytojai į kabinetą ir pasakė, jog neaišku, ar Inga sulauks ryto. Patarė ruoštis blogiausiam scenarijui. Tačiau aš niekada netikėjau, kad viskas baigsis blogai. Visada maniau, kad vieną dieną vėl viskas bus gerai. Tikėjau, tikėjau. Ėjau, ėjau“, - sako Tomas.

Kol kas gydytojai atsargiai kalba apie Ingos galimybes visiškai pasveikti.

„Tokie atvejai yra vienetiniai ir gydytojai neturi patirties. Niekas negali pasakyti, kas bus. Niekas nieko neprognozuoja. Smegenys yra toks dalykas, kad kažką prognozuoti sunku“, - sako Tomas.

Gimtadienį šventė kartu

Vasarą Tomas paminėjo savo 30-ąjį gimtadienį. Tiesa, šį kartą gimtadienio šventė buvo kitokia – Tomas nuvažiavo pas Ingą į Klaipėdą. Kaip tik tuo metu uostamiestyje vyko grupės SEL koncertas, o sklindanti muzika buvo girdėti per atvirus palatos langus.

Iki šiol visą savo laisvą laiką Tomas aukoja Ingai. Kone dešimtmetį Klaipėdos šokių kolektyve „Žuvėdra“ šokusi Inga įprastai sverdavo 50-55 kg. Šiandien mergina sulyso iki 38 kg.

„Sunku, aišku sunku. Savaitgaliais važinėju į Klaipėda, laisvalaikio nebeturiu. Kai draugai važiuoja žvejoti, eina į klubus, važiuoja prie jūros. Aš visada važiuoju į Palangą, pas Ingą“, - pasakoja Tomas.

Tačiau vyras net nesileidžia į kalbas, jog galėtų tiesiog viską mesti ir pradėti naują gyvenimą.

„Jeigu žmogų myli, tai kaip jį gali palikti, kai jam sunku? Žinau, kad ir Inga dėl manęs padarytų tą patį“, - sako Tomas, kuris įkūrė Ingos vardo labdaros ir paramos fondą, bei renka lėšas tolimesnei merginos reabilitacijai. Brangaus gydymo pradžioje lėšas merginos reabilitacijai skyrė Tomas, Ingos tėvai, kiti artimieji. Dabar prie merginos gydymo gali prisidėti visi norintys.

Tomas neslepia, kad buvo momentų, kai lengviau būtų tiesiog palūžti, viską mesti. Tačiau vyrą į priekį veda tikėjimas, kad vieną dieną Inga visiškai pasveiks ir jų gyvenimas grįš į įprastas vėžes.