Buvusi politikė naujienų portalo JP korespondentei telefonu neatsiliepė, tačiau mielai sutiko bendrauti elektroniniu paštu.

Paklausus, kaip G. Kildišienei kilo idėja parašyti knygą, ši lakoniškai atsakė, jog knygoje norėjo atvirai papasakoti apie savo gyvenimą ir įvykius, kurie buvo itin daug aptarinėjami viešumoje.
Paklausus, ar knyga „Atvirai“ turės antrą dalį, autorė teigė, kad apie antrąją knygos dalį kol kas nemąstanti: „Dabar man svarbiausia – šeima“, – teigė panevėžietė.

Panevėžietės G. Kildišienės knyga yra pirmoji leidyklos „Amatas“ išleista knyga. Paaiškėjo, kad „Amatu“ nuo šių metų birželio 6 d. tapo anksčiau G. Kildišienės su šeima sukurta įmonė „Greta Gretos“.

Įmonei „Amatas“ vadovauja pati G. Kildišienė.

Politikė, emocingų impresijų knygoje atvirai pasakoja apie savo vaikystę ir jaunystę, šeimyninį gyvenimą ir darbinę veiklą.

„Kaip ir rašoma knygos pavadinime, apie artimųjų meilę ir jos paieškas, skaudžiausius praradimus ir giliausias dvasines patirtis, gyvenimą ir išgyvenimą Lietuvoje bei emigracijoje kalbama žemaitiškai atvirai“, – rašoma knygos pristatyme.

Gretos Kildišienės knygos viršelis

Bendražygiai vertina skeptiškai

Buvę politikės G. Kildišienės bendražygiai naują moters užsiėmimą vertina skeptiškai.

Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narys Mantas Leliukas, išgirdęs, kad buvusi partijos kolegė išleido knygą, neslėpė juoko.

„Aš net neturiu komentarų. Turime Lietuvoje visų galų meistrę: ir Seime pabuvojo, ir įmonę įsteigė, ir leidyklą atsidarė, dabar rašytoja tapo“, – juokdamasis komentavo M. Leliukas.

Džiaugiasi knyga

Tuo tarpu buvęs Valstiečių ir žaliųjų frakcijos narys parlamentaras Bronislovas Matelis teigė, netgi džiaugiasi, kad G. Kildišienė išleido knygą.

„Aš seniai sakiau, kad žmogus turi surasti savo vietą, Seime ji netiko, galbūt šiuo metu atrado veiklą, kuri jai tiks ir patiks“, – teigė parlamentaras.

Tačiau Seimo narys G. Kildišienės knygos neketina skaityti.

Bijo antrosios knygos dalies

Kaip teigė B. Matelis, pasitraukdamas iš Valstiečių ir žaliųjų frakcijos, jis žinojo, kad G. Kildišienę sieja artimi ryšiai su frakcijos ir partijos pirmininku Ramūnu Karbauskiu.

„Aš jau tada sakiau, kad ši moteris gali papasakoti tai, kas bus įdomu daugeliui. Šiuo metu, kiek girdėjau, jog Greta šią knygą traktuoja kaip pirmąją dalį. Tad mane labiau domina, kokia bus knygos antroji dalis. Jeigu antrojoje dalyje ji papasakos apie savo santykius, gali kilti grėsmė ne tik R. Karbauskio autoritetui, bet ir valstybės gyvenimui“, – susirūpinęs kalbėjo B. Matelis.

Po skandalų paliko Seimą

Panevėžietė G. Kildišienė Seimo narės mandato atsisakė paaiškėjus, kad ji važinėja mamos iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko R. Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ nuomojamu automobiliu.

Taip pat sprendimui įtakos turėjo paaiškėjęs faktas, kad G. Kildišienė yra apvogusi savo buvusius darbdavius.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra pripažinusi G. Kildišienę pažeidus įstatymą, kai ji nedeklaravo važinėjanti „Agrokoncernui“ priklausančiu automobiliu.