Alytaus meru taps visuomeninio rinkimų komiteto "Alytaus piliečiai" atstovas Vytautas Grigaravičius, kurį palaikė 67,83 proc. šio miesto rinkėjų.

Greičiausiai Druskininkų meru vėl dirbs socialdemokratas Ričardas Malinauskas, kol kas surinkęs 72,76 proc. rinkėjų balsų.

Tikėtina ir dabartinės Birštono merės socialdemokratės Nijolės Dirginčienės pergalė.

Rietavo meras Antanas Černeckis dar penkerius metus neužleis mero kėdės. Per pirmą rinkimų turą liberalsąjūdietis A.Černeckas surinko 76,67 proc. balsų.

Artimiausias jo varžovas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Povilas Batavičius surinko 14,54 proc. balsų.

Pagal duomenis, gautus iš 1430 rinkimų apylinkių, o jų iš viso šalyje veikė 2003, socialdemokratų kandidatai į merus pirmauja 20 rinkimų apylinkių, tarp jų - Druskininkuose, Akmenės, Jonavos, Joniškio, Kelmės, Klaipėdos rajonuose, Marijampolėje.

Konservatoriai pirmauja 11-oje rinkimų apylinkių Alytaus, Anykščių, Kretingos, Kupiškio, Molėtų rajonuose.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis pirmas 9-ose rinkimų apylinkėse.

Darbo partija - 5 rinkimų apylinkėse.

Alytaus meru išrinktas buvęs policijos vadas V.Grigaravičius: rezultatas maloniai nustebino

Vytautas Grigaravičius
Buvęs policijos vadovas Vytautas Grigaravičius sekmadienį laimėjo Alytaus mero rinkimus, triuškinama persvara aplenkęs dabartinį miesto vadovą socialdemokratą Jurgį Krasnicką, kurio reputacijai pakenkė slapta įrašytų pokalbių paviešinimas.

2001-2008 metais policijos generalinio komisaro pareigas ėjęs V.Grigaravičius sulaukė 65 proc. alytiškių balsų, rodo negalutiniai Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Teisininko išsilavinimą turintis V.Grigaravičius 2001-2008 metais buvo Lietuvos policijos generalinis komisaras, vėliau įsteigė ir iki šiol vadovavo saugos paslaugų kompanijai. Jis rinkimuose dalyvavo su visuomeniniu komitetu „Alytaus piliečiai“.

Paaiškėjus rinkimų rezultatams, V.Grigaravičius BNS sakė, kad tikėjosi pergalės pirmajame rinkimų ture, bet galutinis rezultatas „maloniai nustebino“.

„Rezultatas rodo didelį Alytaus miesto gyventojų pasitikėjimą ir tuo pačiu įpareigoja, kad į mane ir mano komandą yra sudėtos didelės viltys ir stengsimės žmonių neapvilti“, - BNS pirmadienio naktį sakė V.Grigaravičius.

Būsimasis miesto vadovas teigė kol kas nesvarstantis, su kurių partijų atstovais Alytaus miesto taryboje dirbti būtų paranku, o su kokiais politikais nesudarinėtų koalicijų.

„Patys esame laisvi, nepartiniai, todėl ir kitų neskirstome į partijas, esame pasiryžę dirbti su visais tarybos nariais nežiūrint, kokioms partijoms jie priklauso, kurie bus pasirengę garbingai sąžiningai dirbti“, - sakė jis.

Rinkimų kampanija Alytuje sulaukė daug nacionalinės žiniasklaidos dėmesio dėl paviešinto garso įrašo, kuriame girdimas valstybę ir mažą algą keikiantis perrinkimo siekęs dabartinis meras socialdemokratas J.Krasnickas. Oponentai dėl garso įrašo paragino jį atsistatydinti, tuo metu pats miesto vadovas teigė, kad įrašas sumontuotas ir yra rinkimų juodųjų technologijų dalis.

J.Krasnickas, kuris liko antras su 9 proc. balsų, tikino, kad būtent pokalbių paviešinimas ir pakišo jam koją.

„Jeigu skandalo nebūtų buvę, būčiau laimėjęs aš“, - BNS sakė Alytaus mero posto netekęs politikas.

Trečias tiesioginiuose mero rinkimuose liko liberalas Gediminas Jegelevičius, ketvirtas - konservatorius Dobilas Kurtinaitis.

Rinkimuose į tarybą V.Grigaravičiaus komitetas gavo 41 proc. balsų. Už socialdemokratus balsavo 11 proc. rinkėjų. Toliau rikiuojasi Liberalų sąjūdis, Visuomeninis rinkimų komitetas „Už Alytų“ ir Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, surinkę nuo 7 iki 10 proc. balsų.