Malonumas vaikščioti

Jau šį šeštadienį – gegužės 4 d. – visi norintys kviečiami įsitikinti, kad vaikščioti yra ne tik sveika, bet ir labai smagu. Vingio parke pirmą kartą bus surengtas masinis šiaurietiškojo ėjimo žygis. Dalyvauti jame kviečiami ne tik šiaurietiškojo ėjimo profesionalai, entuziastai, bet ir visi norintys daugiau sužinoti apie šią Lietuvoje pradedančią populiarėti sporto šaką.

Kaip teigė įmonės „Sveikas miestas“ vadovas Mantas Paulauskas, masinis šiaurietiškojo ėjimo žygis rengiamas, kad būtų galima pamatyti realią situaciją – kiek ir kokių žmonių renkasi šį užsiėmimą.

„Šeštadienį į Vingio parką prie estrados kviečiame ne tik miestiečius, bet ir visus šiaurietiškųjų lazdų pardavėjus, kad jie pristatytų savo produkciją. Sveikatos biuras patikrins žmonių sveikatą, bus labai daug kvalifikuotų trenerių“, – puikią sportinę popietę žadėjo M.Paulauskas.

Pasak organizatorių, atlikus daugelį mokslinių tyrimų įsitikinta, kad šiaurietiškasis ėjimas gerina savijautą bei sveikatą ir daro teigiamą įtaką raumenų tvirtinimui, sąnariams, širdies veiklai.

Aktyvaus laisvalaikio zona

Kita miesto erdvė, vasaros sekmadieniais virsianti sporto aikštelėmis, bus Gedimino prospektas. Nuo šio sekmadienio – gegužės 5 d. – iki rugsėjo 22 d. jis kiekvienam vilniečiui ir miesto svečiui taps puikia laisvalaikio praleidimo zona, kurioje visi galės sportuoti, žaisti įvairiausius žaidimus ir tiesiog šauniai leisti sekmadienio popietę.

„Norime pagyvinti prospektą, iki rudens ištempti žmones į lauką, todėl ir ėmėmės šio projekto, – apie projektą “Sekmadienis – sporto diena„ sakė M.Paulauskas. – Labai kviečiame įvairiausius sporto klubus prisijungti, ateiti, sudalyvauti, surengti žmonėms treniruotes, suteikti galimybes išbandyti vieną ar kitą sporto šaką.“

Sekmadienį Rytų dvikovų atstovai kvies į nemokamas aikido, braziliškojo džiudžitsu, karatė ir niat nam treniruotes. Taip pat vyks specialūs gatvės gimnastikos, stalo futbolo ir kiti turnyrai. Vaikai savo jėgas galės išbandyti žaisdami tenisą. Gerą nuotaiką garantuos ir judėti muzikos ritmu padės DJ Swix.

„Esame gavę leidimą naudotis net visu Gedimino prospektu, kai jis uždarytas. Dabar negaliu pasakyti, kiek klubų norės ir prisijungs kiekvieną sekmadienį, bet vietos turime ir labai visus kviečiame“, – sakė „Sveiko miesto“ vadovas.

Zumba Lukiškių aikštėje

Pašnekovas prašneko ir apie norus pagyvinti Lukiškių aikštę. Joje planuojama įrengti tinklus, kad žmonės galėtų žaisti badmintoną, tariamasi su šalia aikštės įsikūrusios „Coffee Inn“ atstovais, kad jų konteineryje būtų galima palikti žmonėms raketes.

Kitas sumanymas, M.Paulausko teigimu, yra zumbos treniruotės merginoms vienoje Lukiškių aikštės žaliųjų erdvių.

„Jei viskas su partneriais klostysis pagal planą, birželio viduryje norime atsivežti brazilų trenerį, kuris šiuo metu dėsto Olandijoje. Padarytume keturių valandų zumbos maratoną. Tai būtų įžanga į kiekvieną sekmadienį vyksiančias nemokamas zumbos treniruotes“, – teigė „Sveiko miesto“ direktorius.

Mankštos ir dviračiai

M.Paulauskas užsiminė apie planus nuo birželio 10 d. iki spalio vidurio vėl rengti taiči užsiėmimus septyniose vietose, kokiose – dar derinama. Nuo gegužės 16 d. iki rugpjūčio 22 d. prie Baltojo tilto kiekvieną ketvirtadienį turėtų įsikurti sporto klubų „Impuls“ treneriai. Programos „Judėk linksmai“ sąraše – nemokamos Lotynų Amerikos šokių, zumbos, pilateso mankštos.

Gegužę planuojama vėl pradėti rengti ir nemokamas kalnų dviračių pamokėles trečiadieniais Katedros aikštėje. Tiksli data dar derinama.

Nuo birželio iki spalio ketinama rengti dviračių žygius po žaliąsias Vilniaus erdves „Velo sostinė“. Žygiai vyks kiekvieną pirmą mėnesio sekmadienį šiltuoju metų laiku. Tiesa, galbūt startuoti jau pavyks ir gegužės 12 d., kol kas data dar tikslinama.

Balandžio 14 d. Vingio parke prasidėjo nemokamos bėgimo treniruotės su „Nike“, kurios, pasak M.Paulausko, sulaukė didelio susidomėjimo. Jei pavyks viską suderinti, jos turėtų vykti iki spalio.

--------------------------------------------------------------------------------

Masinis šiaurietiškasis ėjimas

Norintys dalyvauti 5 km žygyje gegužės 4 d. turi atvykti prie Vingio parke esančios estrados ir užsiregistruoti. Registracija vyks nuo 10 iki 11.45 val. Žygio pradžia – 12 val.

--------------------------------------------------------------------------------

„Sekmadienis – sporto diena“

Gegužės 5 d. Gedimino prospekte nuo Vinco Kudirkos aikštės iki Totorių gatvės prieigų vyks įvairūs sporto užsiėmimai, kuriuos visi galės išbandyti nuo 10 iki 14 val.