Ketvirtakursis studentas turi ir normalų darbą, tačiau prie algos prisiduria naktinių pasimatymų su moterimis metu.

„Vienas pasimatymas – 30 eurų. Per savaitę man paskambina maždaug 6 moterys, tai pati gali paskaičiuoti“, – paklaustas, kiek pavyksta uždirbti tokiu būdu, atšauna.

Tiesa, vėliau Tomas pripažįsta – ne iš visų moterų paima atlygį ir ne su visomis susitinka. Vengia jis ypač stambių sugulovių.

„Tie pinigai man nėra būtini, bet jei pati pasiūlo, kodėl ne?“, – jaučiu, kaip kalbėdamas telefonu šypteli.

Tokia veikla Tomas prasitaria užsiimantis daugiau nei metus. Kol kas, teigia, jokių ypatingų nuotykių nepasitaikė, tad planuoja tuo užsiimti ir toliau.

Vyresnių moterų ieško rimtai draugystei, pinigų tikina atsisakantis

Panašiai, tiesa, ne taip stipriai pasitikėdamas savimi kalba Tomo bendraamžis Aurimas. 22 metų vaikinas internete prisistato ieškantis vyresnės rimtos moters. Skelbimas sukurtas paskutinėmis rugpjūčio mėnesio dienomis – kaip tik prieš naujuosius mokslo metus.

Suvalkietiška tarme kalbantis Vilniuje šiuo metu gyvenantis vaikinas pasirodo esantis itin principingas. Kiek patylėjęs rėžia, kad pinigų iš moterų neima, net jei šios juos siūlo. Jei apie pinigus prabyla dar telefonu, sako, su tokiomis net nesusitinka.

„Aš neieškau, kad susimokėtų. Buvo pasiūlymų sumokėti, bet atsisakiau. Man nepatinka moterys, kurios tokias paslaugas naudoja už pinigus. Šiaip susitinku, rimtos draugės ieškau“, – pasakojo vaikinas.

Tiesa, kaip išaiškėjo iš toliau vykusio pokalbio, internetu jis ieško ne tik draugės. Teigiamai vaikinas atsakė ir į klausimą, ar jau pavyko susirasti rimtą draugę, ir į klausimą, ar nepaisant to ir toliau susitikinėja su moterimis.

„Neturiu laiko vaikščioti į klubus ir panašiai, esu užimtas, nes studijuoju. Pirmą kartą pabandžiau kažką internetu susirasti“, – pasakojo jis.

Paklaustas, ar moterų neatbaido tai, kad jis internete nenurodo nei gyvenamojo miesto, nėra ir jo nuotraukos, Aurimas patikino, kad, jei moteris paprašo, savo nuotrauką jis atsiunčia.

Skelbiasi internete

Matyti, kad internete gausu pažinčių skelbimų, kurių autoriai – vaikinai, ieškantys vyresnių už juos moterų. Dažniausiai jų amžius – nuo 20 iki 35 metų.

„Ieškau vyresnes moters iki 50 metų. Gali būti apkūni, biseksuali. Įvairioms pažintims. Išpildyčiau Jūsų fantazijas. Plotas yra“,

„Sveikos, mergaitės. Ieškau vyresnės draugės iki 50 metų. Iš Vilniaus“,

„Ieškau vyresnės moters romantiškam seksui. Mėgstu romantiką, ilgus pokalbius po sekso, ilgas preliudijas, glamones. Esu 24 m., bet ieškau vyresnes, nes mano amžiaus nedomina. Rūpi vien tik seksas“, – tai tik keli pavyzdžiai.

Ieškančios jaunesnių už save vaikinų pripažįsta ir moterys. Štai pavyzdžiui viena jų prisistato puma ir ieško jauno eržiliuko.

„45 m. puma sumedžiosiu jauną eržiliuką. Laukiu skambučių ir žinučių“, – gundo internautė.

Dalinasi įspūdžiais: kiekvienas gaunam, ko trokštam

Toli ieškoti paaiškinimų, kodėl mezgasi tokie romanai, nereikia. Toms pačioms pažinčių svetainėms priklausančiuose forumuose internautai drąsiai diskutuoja atviriausiomis temomis.

Štai meilužiu prisistatantis internautas tikina, kad bendrauja su vyresne, nes abiem – gera.

„Kiekvienas gaunam ir suteikiam vienas kitam, ko trokštam“, – lakoniškai aiškina jis.

Pernelyg atvirauti jie nelinkę, nes, DELFI primena, LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 182-1 straipsnis nurodo, kad vertimasis prostitucija ar atlygintinis naudojimasis prostitucijos paslaugomis užtraukia baudą nuo aštuoniasdešimt šešių iki vieno šimto keturiasdešimt keturių eurų.

Savo ruožtu kiti vyrai tikina vyresnės moters ieškantys „nebūtinai dėl kažkokių paramų“. Esą jos – seksualesnės, daugiau patyrusios.

„Prieš 6 metus, kai buvau 29 m., susipažinau su 52 m. moterimi. Patikėkite, patirtis – nepamirštama. Pirmojo pasimatymo metu nuėjome į kavinę, pasėdėjome. Po to užsukome į prekybos centrą, nes ji norėjo apsipirkti. Paklausiau, ar ją palydėti namo, atsakymas buvo teigiamas. Prie kasos paklausiau, ar reikia paimti, ir parodžiau į prezervatyvų pusę. Atsakymas buvo neigiamas. Po to nuėjome pas ją ir taip 3 mėn. kiekvieną dieną vakarais susitikdavome. Seksas – po 4-5 kartus be jokių prezervatyvų, klasikinis“, – apie santykius su kur kas vyresne moterimi, pasakojo vienas vaikinas.

Skelbimų portalų vadovai atvirauti nelinkę

Savo ruožtu skelbimų portalų atstovai pernelyg atvirauti šiuo klausimu nebuvo linkę. Visi jie it vienas patvirtino, kad tokių skelbimų, kai jauni vaikinai ieško vyresnių moterų, būna, tačiau sakė statistikos, kiek tai populiaru, nevedantys.

Paklausti, galbūt teko bendrauti su moterimis, kurios nukentėjo nuo jaunų vyrų, su kuriais susipažino pažinčių portale, jie sakė, kad žmonės kreipiasi dėl įvairių priežasčių, tačiau konkrečiai tokių atvejų tikino nepamenantys.

Tačiau tai, kad tokio pobūdžio skelbimų padaugėjo būtent rugsėjį, sakė jie, galėtų būti tiesa.

Gundo pinigai ir emocinis ryšys

Savo ruožtu psichologė – psichoterapeutė Jurga Dapkevičienė DELFI sakė, kad santykiai tarp žmonių, kurių amžiaus skirtumas – labai didelis, įmanomi, jei abu jie aiškiai išsiskiria prioritetus, ko siekia.

„Kiekvienas atvejis yra labai individualus, bet žiūrint bendrai santykiai tarp žmonių gali būti darnūs, jei jie pagrįsti aiškiu susitarimu „Ką aš duodu ir ką aš gaunu“. Taigi ir tokie santykiai potencialiai gali būti labai darnūs ir kartais net darnesni, nes yra visiškai aiškus ryšys – apsaugoma nuo iliuzijų, didelių lūkesčių. Yra aiškios taisyklės, pagal kurias tokie santykiai modeliuojami“, – sakė specialistė.

Nors nemaža dalis vaikinų teigia, kad santykius su vyresnėmis moterimis jie mezga dėl finansinės paramos, ji neatmeta ir emocinės pusės – su vyresnėmis moterimis jaunuoliai ieško šilumos, ramybės, saugumo.

„Tikėtina, kad jauni žmonės yra neįsitvirtinę gyvenime, tad finansinė parama jiems – naudinga. Kita vertus, jei mezgi ryšį su vyresne moterimi, galbūt neturi tokių lūkesčių, kuriuos turi bendraudamas su bendraamže mergina“, – kodėl jaunuoliai ryžtasi tokiems santykiams, pasakojo J. Dapkevičienė.

Susigrąžinti jaunystę bando jauno meilužio glėbyje

Savo ruožtu jaunesnių vaikinų ieškančios moterys, anot specialistės, dažniausiai tiesiog bijo senatvės ir nori patirti kažką naujo.

„Jos bando įsivaizduoti, kad yra kitoje amžiaus kategorijoje. Ir vyrai, ir moterys taip pat mąsto, kai renkasi jaunesnį partnerį. Jie nori patirti žaismės, kažką naujo, nori vėl pajusti tą pirminį ryšį – įsimylėjimą, svaigulį, meilę. Paprastai tariant – susigrąžinti jaunystę“, – teigė ji.

J. Dapkevičienė tikino pastebėjusi, kad susiradę jaunesnes merginas vyrai paprastai tuo didžiuojasi, o moterys tai laiko paslaptyje. Kodėl taip yra, psichologė tikino nežinanti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1139)