Tokią poziciją jis išdėstė atsakydamas į opozicijos jam pateiktus interpeliacijos klausimus.

„Manau, kad Vyriausybės nutarimas (...), kuriuo pakeistos Specialiosios žemės ir miško naudojimo sąlygos ir panaikintas jų XVI skyrius „Kurortų apsaugos zonos“, yra ne tik teisėtas, bet ir teisingas savo turiniu, nes poįstatyminiais teisės aktais negali būti nustatytas toks reguliavimas, kurio nenumato įstatymai“, – teigiama ministro atsakyme.

Anot jo, Vyriausybės nutarimo pakeitimą lėmė tai, kad kurortų apsaugos zonų reglamentavimas neatitiko kitų teisės aktų reikalavimų, jų panaikinimui neprieštaravo visos suinteresuotos institucijos, o parengti atitinkamą Vyriausybės nutarimą pavedė ministerijos atstovų pasitarimas.

K.Trečiokas taip pat teigia nemelavęs Seimo Antikorupcijos komisijai pasakodamas apie savo pokalbius su Druskininkų meru socialdemokratu Ričardu Malinausku.

„Dėl visos apimties nutarimo Nr. 343 pakeitimo esu kalbėjęs su Druskininkų meru R.Malinausku. (...) To niekada neneigiau, neneigiu ir neneigsiu. (...) Idėja dėl Vyriausybės nutarimo (Nr.1025), priimto 2015-09-23, projekto gimė 2015-09-22 po pietų, po Vyriausybės kanceliarijoje vykusio ministerijų atstovų pasitarimo, todėl pokalbiai apie šį nutarimo projektą tik nuo tada ir galėjo vykti. Visada teigiau, teigiu ir teigsiu, kad jokių pokalbių nei su R.Malinausku, nei su kitais asmenimis dėl Vyriausybės nutarimo Nr.1025 nesu turėjęs“, – tvirtina aplinkos ministras.

Atsakyme K.Trečiokas taip pat teigia nežinojęs apie teisme nagrinėjamą bylą dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro statybų.

„R.Malinausko skambutį man supratau ir vertinau kaip savivaldybės interesus atstovaujančio pareigūno kreipimąsi į mane, kaip į valstybės pareigūną – aplinkos ministrą“, – rašo „tvarkietis“.

Jis atkreipė dėmesį, kad Lietuvoje yra 24 tūkst. 166 sklypai, kuriuose kurortų apsaugos zonos įregistruotos kaip specialiosios žemės naudojimo sąlygos, ir tai, anot ministro, liudija, jog panaikinant šias zonas buvo apgintas viešasis, o ne kažkieno privatus interesas.

K.Trečiokas prisipažino du kartus nemokamai nakvojęs viešbutyje „Aqua“ Druskininkuose, kai buvo per vėlu vykti namo po užtrukusių oficialių renginių.

Jis paneigė ką nors žinąs apie prekybos centro Prienuose statybų įteisinimą, dėl kurio specialiuoju liudytoju apklaustas partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas. Ministras taip pat atmetė kaltinimus, kad jam pavaldžioje struktūroje vyksta prekyba postais.

Atsakydamas į klausimą apie esą nepagrįstai nutrauktas veiklos licencijas asociacijai EEPA, K.Trečiokas tvirtina, kad sprendimus dėl to priėmė Aplinkos apsaugos agentūra.

„Aplinkos ministras neturi įgaliojimų nurodyti, kokius sprendimus turi priimti įstaiga, kurios kompetencijai priskirtas atitinkamų sprendimų priėmimas. Pareigūnų veiksmai ir jų priimtų sprendimų teisėtumas galės būti vertinamas tik teisminiams procesams pasibaigus“, – rašo K.Trečiokas.

Interpeliaciją aplinkos ministrui parengė opozicinės Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos.