„Na ką, liberalai tarė savo žodį dėl R. Šimašiaus. R. Šimašius tarė savo žodį dėl manęs. Tai dabar atėjo eilė ir man tarti savo žodį dėl liberalų ir dėl R. Šimašiaus", - teigia prodiuseris.

Primenama, kad Šilalės skyriaus patvirtinta K. Krivicko kandidatūra sukėlė didelį dalies visuomenės pasipiktinimą ir partijos atstovas spaudai Martynas Čerkauskas pareiškė, kad prodiuseris nėra keliamas kandidatu rinkimuose.

„Taigi – Liberalų sąjūdį kaip man imponuojančią politinę organizaciją remiu jau dvejus metus – legaliai – paskirdamas 1 proc. nuo pajamų mokesčio. Padariau tai ir pernai, ir šiemet. Nebegalėjau kentėti toleruoti ir tylėti apie prekybos poveikiu ir politinės korupcijos voratinklį, kuris apėmė ir dalį žiniasklaidos. Aš asmeniškai tai labai skausmingai pajutau, kai užteko vieno Remigijaus Žemaitaičio skambučio ir man buvo nurodyta pašalinti iš eterio visą filmuotą medžiagą, kuri jam nepatinka. Kaip vėliau paaiškėjo „Tvarka ir teisingumas" jau buvo nupirkęs dramblį, - rašo K. Krivickas.

„Esu patyręs ir „MG" valdomo kanalo rūstybę – kai parengiau interviu su tuomete „Vikondos" darbuotoja Dalia Budrevičiene, kuri atskleidė vokelių skandalą. Man buvo liepta atnešti kasetę į generalinio kabinetą ir jo akivaizdoje išmesti į šiukšlių dėžę. Ne šiaip atiduoti, o būtent pačiam išmesti į šiukšlyną. Tuomet Viktoras Uspaskichas buvo labai įtakinga figūra, o „Vikonda" vienas didžiausių reklamos užsakovų. Tokių situacijų buvau priverstas patirti ir daugiau", - sako prodiuseris.

Jis rašo, kad taip neturi ir negali būt. Dėl to apsisprendė pasukti į politiką su Liberalų sąjūdžiu, kuris buvo vienintelė korupcijos skandalų nepaliesta partija. Iki dabar.

„Šių metų vasario 24 d. per savo 37 gimtadienį paskambinau Eligijui Masiuliui, pasakiau, kad noriu ir kodėl noriu pradėti politiko kelią, o liberalai vienintelė korupcijos skandalų tuomet dar nepaliesta organizacija, kad man tinka ir patinka lyderiai, artimi ir priimtini veikimo būdai – tiek forma tiek turiniu. Tuometinis partijos pirmininkas pakvietė į Seimą pasikalbėti. Pasikalbėjom. Aš išdėsčiau savo motyvus, požiūrį ir matymus. Taip pat pasakiau, kad esu pusiau žemaitis ir norėčiau jeigu pavyks kandidatuoti tame regione", - sako K. Krivickas.

Jis teigia paprašęs E. Masiulio apie jo kandidatūrą pakalbėti su kitais partijos lyderiais ir įvertinti situaciją, ar niekas nesipriešins jo prisijungimui. Susitikimas įvyko antrą kartą ir buvo aptarta galima apygarda - Pietų Žemaitijos.

„Aptarėme, kad pasitrauksiu iš televizijos laidos vedėjų, kad nekiltų interesų konfliktas, tą ir padariau", - teigia K. Krivickas.

Pasak prodiuserio, buvo aptarta, kad K. Krivickas dalyvaus gegužės 28 d. turėjusiame vykti partijos tarybos posėdyje. Jo pavardė turėjo būti įtraukta į sąrašą, tuometinis pirmininkas E. Masiulis buvo žadėjęs skirti papildomą balų kvotą sąrašą reitinguojant.

„Tuomet pirmininkas pakvietė mane prisistatyti rinkimų štabui. Tą ir padariau prieš keletą savaičių. E. Masiulis informavo štabo narius apie mūsų pokalbius ir kilusias iniciatyvas. Trumpai prisistačiau. Atsakiau į klausimus. Ir buvo nutarta sukviesti Pietų Žemaitijos apygardos skyrių - Šilalės, Šilutės ir Rietavo - susitikimą su manimi. Susitikimas įvyko. Mane pristatė E. Gentvilas. Nuoširdžiai ruošiausi. Kalbėjau. Ir siekiau skyriaus palaikymo mano kandidatūrai. Skyriaus nariai išklausė. Buvo sutarta, kad sukvies susirinkimą kuriame jau aš nedalyvausiu ir jie demokratiškai balsuos. Tą pats pasakė ir gali patvirtinti E. Gentvilas", - rašo K. Krivickas.

Jo teigimu, Šilalės skyrius, nuo kurio jis buvo keliamas, pritarė jo kandidatūrai, su kolegomis buvo aptarta galima rinkimų kampanija.

„Valdyba turėjo balsuoti. Žinojau, kad yra nepritariančių tokiai iniciatyvai, tačiau mane palaikė pirmininkas ir Šilalės skyrius. Neturėjau pagrindo pasitraukti", - rašo politiku netapęs prodiuseris.

„Tačiau vėliau įvyko, kas įvyko. Kyšis. Įtarimai. Nusivylimas. Krizė ir pasikeitimai. Viešai išreiškiau palaikymą partijai. Jaučiausi įsipareigojęs. Deja, taip pat viešai R. Šimašius ir E. Gentvilas išsakė savo poziciją, kad nemato galimybių su manimi bendradarbiauti. Gal, kaip sako Remigijus, iš tiesų liberalo manyje nėra pakankamai, tačiau tikrai pakankamai sveiko proto, kad suprasčiau ir adekvačiai vertinčiau situaciją", - sako K. Krivickas.

Prodiuseris teigia, kad du pirmi partijos asmenys pasisakė ne jo naudai, todėl jis supranta, kad galimybių efektyviam darbui kartu nėra. K. Krivickas sako atsiimantis kandidatūrą, nes nenori priešinti Šilalės skyriaus ir partijos vadovybės.

R. Šimašius pasveikino sprendimą

R. Šimašius trečiadienį liberalų valdybos posėdyje pasveikino K. Krivicko sprendimą.

„Baigėsi ši istorija labai paprastai, net neįsibėgėjusi. Nematau jokių priežasčių, kodėl K. Krivickas turėtų būti laikomas liberalu, kodėl jis turėtų būti partijos kandidatu, jis tai išgirdo ir nusprendė, kad nereikia veržtis ten, kur durys galbūt uždarytos, sveikinu tai“, – žurnalistams sakė R. Šimašius.

Pasak R. Šimašiaus, tiek jo, tiek Eugenijaus Gentvilo, tiek trečiadienį posėdyje dalyvavusių valdybos narių nuomonė šiuo klausimu aiški.