Pasak jo, K.Komskis traukiasi iš visų pareigų partijoje, nes nori garantuoti greitą ir išsamų tyrimą dėl galimo balsų pirkimo Šilutėje.

„Tokių dalykų būti net negali. Skambinau Kęstui Komskiui, sakau, ar čia gali kas nors būti. Žmogus sako: jeigu norite, laikinai sustabdau savo narystę, kad išaiškintumėte viską ir tegu atstojai jie nuo manęs. (...) Kaip iš giedro dangaus žmogui“, – BNS sakė R.Žemaitaitis, komentuodamas viešai pasirodžiusią informaciją, kad ikiteisminis tyrimas dėl galimo balsų pirkimo Šilutėje susijęs su partija „Tvarka ir teisingumas“.

„Mano galva, čia labai gerai organizuota provokacija. (...) Tada turėjo trečiadienį sulaikyti, kratas daryti, kodėl reikėjo laukti šiandienos? Manau, kad čia yra gera provokacija. Manau, kad čia nukreipta prieš pačią partiją“, – kalbėjo laikinasis partijos vadovas.

DELFI primena, kad K. Komskis į Seimą kandidatavo Šilutės apygardoje, tačiau į antrą turą nepateko. Šilutėje policija sulaikė septynis asmenis, kurie įtariami rinkėjų papirkinėjimu, antradienį jų namuose atliktos kratos.

Vienas asmuo suimtas 10 parų, BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Tyrimą kontroliuojanti Tauragės apylinkės prokurorė Stefa Dalia Ramanauskienė BNS sakė, kad suimtam asmeniui pareikšti įtarimai dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise. Byloje yra ir daugiau asmenų, kuriems yra pareikšti įtarimai. Šie įtariamieji nėra suimti.

Anoniminis pranešimas apie galimą rinkėjų papirkinėjimą gautas spalio 6 dieną. Tą pačią dieną pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl bandymų papirkti rinkėjus. Vėliau šie tyrimai buvo sujungti į vieną.

Atlikus pirminius veiksmus, nustatyta, kad Šilutės gyventojai, per rinkimus į Seimą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlo balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų. Nei policija, nei prokuratūra nekomentuoja, kokia tai partija.

Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, atliktos kratos įtariamųjų gyvenamosiose ir negyvenamosiose patalpose, jų metu rasta bylai reikšmingų daiktų.

Sulaikyti septyni įtariamieji, tarp kurių galimi organizatoriai ir vykdytojai, jie apklausti. Taip pat nustatyti ir apklausti papirktieji asmenys.

Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, atliekami kiti procesiniai veiksmai, visa informacija bus perduota Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Policijos departamento atstovas R.Matonis BNS sakė, kad apie šį tyrimą policija anksčiau neskelbė viešai tyrimo sėkmės sumetimais.

Vykstant rinkimams į Seimą iš viso buvo pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai, o nuo rinkimų kampanijos pradžios atliekama 13 tyrimų.