Taip V. Uspaskichas aplenkė savo paties partiją – mat ji sprendimo dar nėra priėmusi.

Kandidatų į ministrus atranka – Darbo partijos Ekonomikos, pramonės ir verslo komiteto misija. Šiam komitetui vadovauja Seimo narys Kęstutis Daukšys, V. Uspaskicho jau įvardintas kaip kandidatas į ministrus. Tačiau komitetas sprendimo dar nėra priėmęs.

„Komitetas dar neišrinko. (…) Arba rytoj, arba trečiadienį mes tai padarysim“, - DELFI teigė K. Daukšys.

Anot jo, apie tris kandidatus prabilęs V. Uspaskichas tiesiog viešai pasidalijo savo vizija. „Jis žino kandidatus ir, matyt, pažiūrėjo, kurie iš jų, jo manymu, būtų geriausi“, - aiškino K. Daukšys.

K. Daukšys sykį jau bandė patekti į Algirdo Butkevičiaus Vyriausybę. Tačiau prezidentė Dalia Grybauskaitė nepritarė jo kandidatūrai į kultūros ministro postą, o „darbietis“ po pokalbio su šalies vadove tegalėjo pasakyti sparnuotą frazę „Laba diena. Viso gero.“

Paklaustas, ar jau ruošiasi antrajam bandymui, politikas teigė neskubantis. „Vyriausybė nėra prizas. Vyriausybė yra sunkus darbas. Reikės manęs – būsiu, nereikės – nebūsiu“, - teigė K. Daukšys.

Svarstant Energetikos ministerijos vadovybės ateitį, buvo pasigirdę svarstymų, esą „darbiečiai“ galėtų deleguoti nepartinį ministrą. Kaip galimas Prezidentūros favoritas minimas Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) pirmininko pavaduotojas Darius Biekša, rašo lrytas.lt. Tačiau K. Daukšys neslepia, kad Darbo partija žmogaus iš šalies siūlyti neketina.

„Ne“, - trumpai drūtai atsakė Seimo narys, paklaustas, ar „darbiečių“ svarstomų pretendentų gretose yra nepartinių.

VKEKK kol kas nemato prasmės komentuoti D. Biekšos perspektyvas. Komisija DELFI informavo, kad jokios oficialios informacijos apie galimą jo kandidatavimą nėra, tad ir komentuoti nėra ką.

DELFI primena, jog energetikos ministro postas Darbo partijai atiteko po Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pasitraukimo iš koalicijos. LLRA deleguotas ministras Jaroslavas Neverovičius tėškė antausį premjerui, kai nepaisydamas A. Butkevičiaus prieštaravimo viceministre paskyrė LLRA politikę Renatą Cytacką. Premjeras reagavo žaibiškai ir pasiūlė ministrą šalinti iš posto. D. Grybauskaitė be didesnių dvejonių šį prašymą patenkino, o LLRA koalicijos durimis trenkė žarstydamasi kaltinimais.